Kapela Pearl Jam zverejnila finálne video k najnovšiemu singlu Dance of the Clairvoyants, ktorý je predzvesťou ich pripravovaného albumu Gigaton. Jeho vydanie je avizované na 27. marec.

Po dvoch predošlých videách, označených ako Mach I a Mach II, zverejnili americkí rockeri v piatok 7. februára tretie a zároveň záverečné video Dance of the Clairvoyants (Mach III). To kapela odprezentovala ako svoj prvý oficiálny klip Pearl Jam od videoklipu k singlu Sirens z roku 2013.

Kým prvé dve videá zobrazovali predovšetkým snímky zdôrazňujúce krásu prírody a vesmíru, posledná verzia Dance of the Clairvoyants upriamuje pozornosť viac na výkon samotnej kapely, ktorý je pútavo skombinovaný so scénami zobrazujúcim Zem a jej rôzne krásy v podobe nočnej oblohy, púšte, dažďových kvapiek, lesov a rôznych ďalších prírodných scenérií.


Očakávaný album Gigaton, na ktorom sa aktuálny singel bude nachádzať, vyjde 27. marca. Podľa gitaristu Stonea Gossarda budú niektoré skladby priamočiaro rockové, no popri nich sa priaznivici kapely môžu tešiť aj na nádherné a jednoduché balady.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Billboard.com)
Foto: Danny Clinch

Súvisiaci interpreti: Pearl Jam