Prvá časť dvojalbumu Moruša je aktuálne v top 10 prestížneho rebríčka World Music Charts Europe a chystá sa jej vinylové vydanie. Naživo ju však v plnej dĺžke budete môcť vidieť, minimálne v Bratislave, už iba raz. Návrat Jany Kirschner do Ateliéru Babylon bude poďakovaním za podporu albumu, ďalšie slovenské turné by už malo byť v znamení Moruše Čiernej.

Jana Kirschner vystúpi v Ateliéri Babylon pod hlavičkou Orange Music Live v nedeľu 18. mája. Po úspešnom minuloročnom turné tak majú bratislavskí fanúšikovia poslednú príležitosť počuť unikátny album, na ktorom sa podieľalo 18 hudobníkov, naživo. "Májový bratislavský koncert je akýmsi poďakovaním fanúšikom za ich podporu. A za to, že s nami prešli túto dlhú cestu. Zahráme kompletný repertoár z albumu Moruša Biela. Ale opäť príde aj na skladby, ktoré ľudia poznajú z mojich starších albumov," hovorí Jana o koncerte, na ktorom zaznejú skladby ako Sama, Promenáda či Divná v inej zostave ako na jeseň.

"Projekt Moruša sa stále mení. Ľudia prichádzajú a odchádzajú. Najdôležitejšie je nájsť svojich ľudí. Takých, ktorí vám veria a zdieľajú s vami nejakú víziu. S takými ľudmi je radosť pracovať. Nezáleží až tak na skúsenostiach, skôr mám pocit, že sa tomu človek musí oddať a prijať to ako výzvu. Chcem dať šancu mladým muzikantom, takže sa na pódiu objavia aj úplne nové tváre," vysvetľuje Jana Kirschner. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Úspech doma aj v zahraničí

Moruša Biela
 vyšla vlani na jeseň vo vydavateľstve Slnko Records a stala sa najpredávanejším slovenským albumom roka 2013. Nahrávku vysoko ohodnotili slovenskí aj českí kritici a ašpiruje aj na medzinárodné ocenenia. V prestížnom rebríčku World Music Charts Europe je momentálne na šiestom mieste, čo projektu otvára dvere aj na zahraničné trhy. Práve na to sa v súčasnosti Jana Kirschner sústredí, takže plánované jarné vydanie Moruše Čiernej sa posúva. "Vďaka úspechu v európskom rebríčku dúfame, že sa nám podarí dostať slovenskú hudbu aj von do iných krajín. Bolo by to skvelé," teší sa Jana.

Už avizovanou novinkou je aj limitovaná edícia vinylovej platne Moruša Biela. Zberateľská rarita vyjde čoskoro v limitovanom náklade 500 kusov, ktoré budú očíslované a podpísané samotnou speváčkou. Zakúpiť si ju budete môcť aj na májovom koncerte v Ateliéri Babylon, kde sa uskutoční jej krst. Okrem toho Jana Kirschner vystúpi aj v júli na trenčianskej Pohode. O ďalších plánoch speváčky a vydaní očakávanej Moruše Čiernej budeme informovať.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Text článku bol upravený redakciou.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner