Slovenská kapela Nocadeň chystá v apríli koncertné turné k albumu Pozemskí astronauti, ktorý vyšiel na jar minulého roka. Počas šnúry sa hudobníci predstavia v troch mestách - v Košiciach, Bratislave a Trenčíne.

Od májového krstu Pozemských astronautov kapela podľa slov speváka Rasťa Kopinu opäť ožila a nabrala druhý dych. "Albumu sa darí veľmi dobre. Výborne sa predáva a skladba Havran urobila v rádiách veľký prievan, takže sme sa opäť dostali do pozícií, na ktoré sme boli kedysi dávnejšie zvyknutí," poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA. Aprílové koncerty budú postavené na aktuálnom albume, no fanúšikovia sa môžu tešiť aj na prierez staršou tvorbou. O rozohriatie publika sa postará DJ a gitarista Isobutane, ktorý so skupinou spolupracoval aj na jej nových skladbách.

Jarné turné kapely Nocadeň:

14. apríla - Košice, Aula 
21. apríla - Bratislava, Majestic Music Club 
23. apríla - Trenčín, Piano Club

Sedemročný odstup albumu podľa Kopinu skupine veľmi prospel. "Po vydaní albumu Ikony sme si povedali, že keď dáme von niečo ďalšie, malo by to byť po všetkých stránkach kvalitné, nechceli sme podceniť žiaden detail. Všetko musí byť také, aby sme s odstupom času nemali chuť na tom niečo meniť, aby nás neškrelo, že sme niečo nedotiahli do konca. Tých sedem rokov teda malo svoj význam, pretože sme sa mohli každej skladbe poctivo venovať a dalo nám to aj potrebný pokoj, ktorý v nás predtým nebol a už je. Myslím, že celá tá emócia sa na tom albume odzrkadlila a preto tu môžeme teraz sedieť a hovoriť o úspešnom comebacku a môžeme hovoriť o tom, že chystáme turné," poznamenal spevák.

Ako tiež prezradil, momentálne sa už začína rodiť aj koncept ďalšieho albumu. "Asi pred týždňom som vymyslel jeho názov. Ten proces je podobný ako pri Pozemských astronautoch, najprv sa vymyslí názov a postupne ho budeme tvoriť a pridávať príbehy. Pomaličky dávam dokopy prvé skice textov, no celé to má ešte čas. Zatiaľ stále pracujeme s pesničkami z posledného albumu," poznamenal hudobník, ktorý si spolu s kapelou v týchto dňoch užíva úspech skladby V nás.

"Stalo sa, čo sa v týchto končinách málokedy stáva, aspoň som nepostrehol takú vec, že by sa z pesničky, ktorá bola kedysi už predstavená, stal s odstupom času hit. To sa nám práve teraz deje so skladbou V nás, momentálne je to druhá najhranejšia domáca pesnička a máme na ňu skvelé odozvy," uviedol Kopina. Je dosť pravdepodobné, že k tomu prispeli rozhlasové kvóty na hranie slovenskej hudby. Keď totiž skladba v máji minulého roka vyšla spolu s videoklipom, rádiá si to ani nevšimli. Teraz si musia všímať viac.


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Jakub Horbaj

Súvisiaci interpreti: Nocadeň