Mladá slovenská reggae kapela Konekshan vydala svoj druhý singel Woof'n. Zverejnila ho s animovaným videoklipom, o ktorý sa postaral Norbert Neuschl. Aktuálnemu singlu predchádza augustová prvotina Rom Com (Romantic Comedy). Oba single predznamenávajú debutový album, ktorý kapela plánuje vydať tento rok.

Konekshan tvoria bývalí členovia kapiel Medial Banana či Foolproof Riddims, ktorí sa spoločne našli v sľubnom projekte. Ich tvorba pozostáva z reggae a jeho subžánrov ako dub, steppas, roots a dancehall, ktoré dopĺňajú rockové, funkové či soulové prvky a improvizácia.

Za mikrofónom stojí raggamuffin Grem v spoločnosti Barbory Solařovej, ktorá obsluhuje aj klávesy. Okrem nich tvoria kapelu zakladateľ Boris Bašista (bicie), Filip Rácek (basgitara, produkcia), Roman Pavlík (rytmická gitara, spev) a Kubo Jánoši (sólová gitara, spev).


Za svoje krátke, no veľmi aktívne pôsobenie stihli odohrať mnohé koncerty a navštíviť festivaly ako Uprising, Drienok, Reskáá či Atmosféra. Tento rok tomu nebude inak, svoju účasť už potvrdili na viacerých letných festivaloch. Svoj prvý rok na scéne spečatia 29. marca koncertom v bratislavskom klube Re:fresh, kde pódium zazdieľajú so Slovincami Raggalution.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Roman Pavlik. Tlačovú správu sme upravili.