Nylon Jail sa vrátili v skvelej forme. Počas posledného roka uverejnili niekoľko videosinglov, odohrali festivalové aj klubové vystúpenia a vydali druhý štúdiový album Irreversible Changes pod producentským dohľadom Ondreja Ježka a Petra Mlynára. Teraz vyráža Nylon Jail na turné, v rámci ktorého vystúpi 15. marca v klube Lúč v Trenčíne.

"Nezvratné zmeny posunuli náš zvuk novým smerom. Zo škatuľky electro - country sme sa vymanili, terajšia tvorba je surovejšia, rockovejšia, hutná a žánrovo pestrá," hovoria Roman Vičík, gitarista, autor hudby i textov a spevák Jiří Jirák.

K hosťovaniu na doske prizvali dievčenský zbor, bubeníkov Zdeňka Jurčík (Priessnitz) a Romana Vichy (Muff, Toxique), klávesistu Jana klampiar (OTK) a Václava Hrušku. Nemohli chýbať ani nové posily kapely, bubeníčka Klára Böhmová a basák Matěj Černý, zostavu nedávno rozšíril gitarista Antonín Dlapa.

Nylon Jail pokrstí Irreversible Changes 19. 3. v pražskom Café V lese spolu s Muff a Blacksea, počas olomouckého krstu 28. 3. im budú predskakovať Lee. Ďalej vystúpi 15. 3. v Trenčíne, 16. 3. v Znojme, 20. 3. v Plzni, 26. 3. v Ostrave a 27. 3. v Brne.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.