Skupina The Breeze pokrstila v piatok večer v jednom z bratislavských klubov svoj nový chilloutový anglický album The Love Therapy. Na novinke, ktorá uzrela svetlo sveta len pred pár dňami, je spolu osem piesní. Popri celkom nových skladbách naň dvojica Richard Kráľovič a Martin Benč zaradila i anglické verzie niekoľkých pesničiek z predchádzajúceho albumu Terapia Láskou, ktorý vydali v máji minulého roka.

"Tá hudba bola napísaná preto, aby šla k srdcu, je zo srdca a z lásky, preto sa album volá The Love Therapy a je tu na to, aby ľudí povzbudil a zobral ich z križovatiek, z toho negatívneho do pozitívneho, do lásky a nádeje,“ povedal v úvode večera Kráľovič. „Našou hudbou povzbudzujeme ľudí, aby snívali sny. Všetci potrebujeme snívať, pretože ak prestaneme, tak sa stane to, že prestaneme žiť. A my snívame sen, aby sa iným ľuďom mohlo dariť a aby tie veci, ktoré my sme v živote urobili, tie chyby, oni nemuseli opakovať,"podotkol spevák a gitarista.

Skladby z novej štúdiovky, na ktorej The Breeze pracovali zhruba tri roky, sú i súčasťou protidrogových kampaní multimediálnych predstavení The Light Trip a The Dark Trip, ktorými ich iniciátori počas piatich rokov oslovili 45-tisíc študentov po celom Slovensku.

Album obsahuje spolu osem piesní, ktoré dvojica počas večera predviedla. Súčasťou koncertu bola aj príjemná projekcia a krátka scénka bábkoherca a dramato-terapeuta Martina Žáka, ktorý album uviedol do života voňavkou. "Som veľmi rád, že som dostal túto možnosť uvoľniť toto cédéčko medzi ľudí. Hudba je na to, aby sa počúvala, a verím, že táto hudba, ktorá sa volá The Love Therapy, sa bude počúvať srdcom," poznamenal Žák. 

"Pre mňa je hudba ako taká dobrá vôňa, kde to smrdí, odtiaľ idete veľmi rýchlo preč. Dobrá vôňa je základom nádhernej komunikácie a ja zo srdca prajem tejto hudbe, ktorá bola inšpirovaná tou najväčšou láskou stvoriteľa, aby išla medzi ľudí, aby sa dotýkala sŕdc, aby ich uzdravovala a navracala ich na tú správnu cestu, tam, kam patríme, aby liečila a prinášala radosť a pokoj, aby urobila medzi nami to, prečo bola stvorená," zaželal novému albumu.

Ku krstiacemu aktu sa pripojila aj umelkyňa Andrea Príbytná, ktorá vytvorila obal nového albumu. Štúdiovku symbolicky pokrstila jednou zo svojich farieb a v druhej polovici koncertu maľovala na plátno pri pódiu priamo pred ľuďmi nový obraz.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/thebreezesk