Spevák Martin Harich vydal koncom uplynulého týždňa singel Rowing Across The Ocean, ku ktorému zároveň zverejnil aj pôsobivý videoklip, ktorý natáčal na Islande. Súčasne s touto anglickou piesňou, ktorá je protikladom k jeho trom posledným elektro-popovým songom, vychádza aj ich spájajúce EP s minimalistickým názvom Blue.

Dosku z produkcie anglického tímu Gilkicker studios na Malte vydáva nemecký label CAP-Sounds. Posledné hity, ktoré boli ochutnávkou z tejto dosky a vyšli v minulom roku - Fight For You a Serious Trobule, sa pravidelne umiestňujú na najvyšších priečkach hitparád domácich rádií a skórujú aj v éteri v susednom Nemecku a v Kanade.
  
"Skladbu Rowing Across The Ocean som napísal za 10 minút raz v noci, keď som nemohol spať. Jej nahrávanie v štúdiu nám netrvalo o moc dlhšie a produkcia je v podstate totožná ako podoba tejto pesničky, keď ju hrám na ulici - je taká nahá, ako bola na začiatku," opisuje Martin Harich vznik singla. Emotívny novinka je tak v kontraste s jeho poslednými "velkoprodukčnými" skladbami na čele s minuloročným jesenným singlom Fight For You. Videoklip novinky Rowing Across The Ocean, ktorý nakrúcal Martin na Islande, podčiarkuje romantickú atmosféru pesničky a zahaľuje ju do nádychu kúzla tejto úžasnej krajiny.


Krst EP Blue v bratislavskom Panta Rhei


Súčasne so singlom vychádza aj minialbum Blue spájajúci posledné roky Martinovej tvorby ovplyvnené hraním na ulici vo svetových metropolách, skladaním muzikálovej hudby v New Yorku a cestovaním po svete, ktoré sú inšpiráciou k jeho súčasnej anglickej tvorbe. Celý proces nahrávania dosky prebiehal striedavo v Gilkicker studios na Malte a Tatra music studios v Martinovej rodnom Liptovskom Mikuláši.

"Viem, že na prvé počutie tieto skladby netvoria jasný celok. Chcel som ich však prepojiť podľa toho, akú farbu vidím, keď si pri ich počúvaní zavriem oči - pri všetkých to je jasne modrá," hovorí Martin a dodáva s úsmevom: "Už teraz mám svoje ďalšie piesne "poskupinkované" do rôznych odtieňov a nemôžem sa dočkať, kedy je pustím do sveta. Možno z nich raz poskladajú peknú dúhu."

Album pokrstí Martin 26. marca v Bratislave v kníhkupectve Panta Rhei Poštová. Fanúšikovia a hostia sa môžu tešiť na živú verziu novinky Rowing Across The Ocean aj ďalších skladieb nového EP.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková. Text správy sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich