Dvoch členov slovenskej kapely Smola a Hrušky zatkla v sobotu ráno polícia po tom, čo v opitosti úplne zdemolovali bar jednej z hotelových reštaurácií na Milevsku v južných Čechách. Za to im podľa zákona hrozí až rok väzenia alebo pokuta.

Na hudobníkov zavolali políciu majitelia hotela, ktorí ich našli ráno spiacich na zemi. V reštaurácii bolo zničené vybavenie kuchyne a baru, pomočené steny a rozbité fľaše od alkoholu. Privolaní policajti museli pri zatýkaní použiť donucovacie prostriedky.

"Po koncerte sme na izbe trochu oslavovali. Vôbec sme si nevšimli, že sa tí dvaja vyparili. Ako sme neskôr zistili, zišli dole nákladným výťahom do reštaurácie, kde už dávno nikto nebol. Tak sa obsluhovali sami. Nakoniec sa asi zľakli zamknutých dverí a začali panikáriť. Je nám to celé strašne ľúto," uviedol nemenovaný zdroj blízky kapele.

Podľa Ondřeja Končelíka z obvodného oddelenia milevskej polície k trestnému stíhaniu však zrejme nakoniec nedôjde. "K veľkej škode v hoteli došlo, ale dohodli sa s prevádzkovateľom, že všetko uhradia. Spravili sme zápis o incidente a zvyšok už je na nich," vyhlásil Končelík. V prípade, že sa Smola a Hrušky s majiteľmi na odškodnom nedohodnú, hrozí im súd. Zatiaľ nie je známe, či kapela v piatok odohrá plánovaný koncert v Prahe, kde majú pokrstiť svoj nový album Palec Hore.

Smola a Hrušky je skupina združená okolo speváka a gitaristu Spoka a na scéne je od roku 1997. Šesťčlenná kapela má na konte albumy Jeseň 2003 (2003), Na chate (2005), Kameň Papier Nožnice (2008) a živák Lajfka (2010). Okrem toho vydala DVD s názvom 13 životov / Live in Topfest (2010). Majú za sebou viac ako 700 koncertov, pričom sa predviedli na takých festivaloch ako Topfest, Trutnov, Natruc či na poľských podujatiach Woodstock, Nie Zabijaj alebo Spinacz. Smola a Hrušky sú v súčasnosti na česko-slovenskom Palec hore tour 2012 s hosťujúcou českou skupinou Rybičky 48.

Minulý týždeň skupina odpremiérovala videoklip k piesni Honey Honey, na ktorej spolupracovala so speváčkou Zdenkou Prednou.

Smola a Hrušky feat. Zdenka Predná - Honey Honey (making of) 

Zdroj: SITA
Foto: Oliver Ondráš - archív Smola a hrušky

Súvisiaci interpreti: Smola a Hrušky