Leto bude na Slovensku naozaj horúce a metalové. Ku koncertom legendy Iron Maiden, Epica, Nightwish, Megadeth či Anthrax sa pridávajú ďalšie hviezdy. Slayer, Bullet for my Valentine a Unearth vystúpia 17. augusta počas jedného večera v bratislavskej Aegon Aréne NTC! Vstupenky budú v predaji od stredy 11. mája.

Thrash-metalová legenda Slayer sa vráti do Bratislavy osláviť so slovenskými fanúšikmi 35 rokov na scéne a naživo predstaviť nový album Repentless (2015). Ten je prvým od nečakanej smrti zakladajúceho člena a gitaristu Jeffa Hannemana v roku 2013, no kapela napriek tejto strate udržala svoj štandard a zostáva na vrchole svetovej metalovej scény. Z novinky sa aj vďaka zaujímavým videoklipom plným brutality už stihli uchytiť skladby Repentless a You Against You.

Mimochodom, tri kapely tzv. Veľkej štvorky vydali za posledných 10 mesiacov nové albumy a všetky tri v blízkej dobe uvidíme na Slovensku. Začal to Slayer v septembri, v januári nasledoval Megadeth (koncert bude 16. júla v Prešove) a vo februári Anthrax (koncert 2. júna v Bratislave, viď nižšie). Poslednou do partie je Metallica, o ktorej albume sa hovorí už tak dlho, že niektorí začínajú pochybovať, či vôbec ešte niekedy vyjde. A uvažovať o koncerte na Slovensku je momentálne zrejme ešte väčšia utópia.


Slovenskí fanúšikovia si však môžu už teraz mädliť ruky na koncert Bullet for my Valentine. Kapela pôvodom z Walesu u nás nikdy nevystupovala, hoci boli ich koncerty viackrát avizované. Jedna z najrešpektovanejších metalcore-ových skupín súčasnosti žne svetové úspechy najma vďaka skvelým, energickým vystúpeniam. K ich najväčším hitom, ktoré tiež zaznejú na bratislavskom koncerte, patria Tears Don't Fall, Your Betrayal alebo All These Things I Hate.

 
Tretím účinkujúcim budú americkí Unearth. Štvorica z Massachusetts je váženým reprezentnantom štýlu metalcore spoza oceánu. Od roku 1998 stihla formácia vydať šesť radových albumov a v partii spriatelených skupín ako Killswitch Engage či Lamb of God na turné precestovala celý svet. Za svoje vzory kapela označuje legendy Slayer, Iron Maiden či Metallicu, s tou prvou sa napokon stretnú aj na bratislavskom pódiu.

Zoznam plánovaných koncertov agentúry Octopus Promotion:

2. 6. - Anthrax - Majestic Music Club, Bratislava
7. 6. - Epica - Majestic Music Club, Bratislava
28. 6. - The Amity Affliction, Deez Nuts, Thy Art Is Murder - Majestic Music Club, Bratislava
6. 7. - Iron Maiden, Sabaton, The Raven Age - Letisko Žilina, Dolný Hričov
17. 8. - Slayer, Bullet For My Valentine, Unearth - Aegon Aréna NTC, Bratislava
25. 10. - Delain, Evergrey, Kobra and the Lotus - Majestic Music Club, Bratislava

Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Holetz, PR manažér agentúry Octopus Promotion.

Foto: Tim Tronckoe

Súvisiaci interpreti: Bullet For My Valentine, Slayer