V Museum of Pop Culture v americkom meste Seattle otvoria výstavu venovanú domovskej kapele Pearl Jam. Organizátori na projekte spolupracovali so samotnou skupinou a jej fanklubom Ten Club.

Kurátor Jacob McMurray prezradil, že výstava Pearl Jam: Home & Away ponúkne detailný pohľad na cestu formácie od jej vzniku v roku 1990 až po súčasnosť.Výstava bude obsahovať viac ako 200 položiek od samotných členov formácie. Múzeum má k dispozícii hudobné nástroje a ďalšie vybavenie, pódiové rekvizity, originálne texty a poznámky, plagáty, setlisty či fotografie. Brány pre verejnosť otvoria 11. augusta a výstava sa skončí začiatkom roka 2019.

Pearl Jam pritom nedávno potešili fanúšikov novou skladbou Can't Deny Me, ktorá je prvou novinkou seattleskej formácie po piatich rokoch. Kapela tiež prezradila, že pracujú na nových pesničkách a plánujú vydať nový album. Bližšie informácie o nahrávke však zatiaľ nie sú známe. 


Pearl Jam už 12. júna v holandskom Amsterdame odštartujú svoje dlhoočakávané turné, pričom sa zastavia aj 1. júla v Prahe, kde je koncert už beznádejne vypredaný a o dva dni neskôr aj v poľskom Krakove, kde podľa oficiálnej stránky kapely momentálne ešte sú voľné vstupenky. 

Zdroj: SITA (loudwire.com), doplnila Hudba.sk
Foto: Danny Clinch

Súvisiaci interpreti: Pearl Jam