Austrálsky spevák Nick Cave v pondelok oznámil, že jeho najstarší, 31-ročný syn Jethro zomrel. Ďalšieho potomka stratil len sedem rokov po tom, čo jeho syn Arthur vo veku 15 rokov zahynul po páde z útesu.


"S obrovským smútkom potvrdzujem, že môj syn Jethro zomrel. Ako rodina budeme v tomto období vďační za rešpektovanie nášho súkromia," uviedol Nick Cave vo vyhlásení.

Jethro Lazenby bol nemanželským dieťaťom a svojho otca podľa vlastných slov prvýkrát stretol až keď mal sedem alebo osem rokov. "Navždy budem ľutovať, že som s Jethrom nemal kontakt v jeho detských rokoch, ale teraz s ním mám skvelý vzťah," povedal spevák v roku 2008 v rozhovore pre britský denník The Guardian.

Jethro od mladého veku pracoval ako model a mal za sebou aj niekoľko hereckých úloh. V apríli tohto roka bol zatknutý za násilné napadnutie svojej matky Beau Lazenby. Problémy so zákonom mal aj predtým, v roku 2018 ho odsúdili za útok na priateľku. Jeho právnik v poslednom prípade na súde v austrálskom meste Melbourne povedal, že Jethro trpel schizofréniou, ktorá ovplyvňovala jeho úsudok. Z austrálskeho väzenia ho prepustili len pred niekoľkými dňami. Príčina jeho smrti zatiaľ nebola zverejnená.

Spevákov 15-ročný syn Arthur Cave tragicky zahynul v roku 2015, keď po užití drogy LSD spadol z útesu v anglickom grófstve East Sussex. Nick Cave má ešte ďalších dvoch synov - Luke Cave má práve dnes 31 rokov (narodil sa len 10 dní po Jethrovi), jeho matkou je Nickova bývalá manželka Viviane Carneiro. S druhou manželkou Susie Cave (rod. Bick) mal tiež synov - dvojičky. Arthurov brat sa volá Earl Cave a má 21 rokov.

Svetoznámy austrálsky hudobník sa preslávil predovšetkým ako vedúca osobnosť alternatívnej skupiny Nick Cave & the Bad Seeds, s ktorou od jej vzniku v roku 1982 nahral a vydal 17 štúdiových albumov. Posledným je Ghosteen, ktorý vznikol práve po Arthurovom tragickom úmrtí a stratou dospievajúceho dieťaťa je ovplyvnená hudba aj texty na nahrávke. Nick Cave počas svojej kariéry naspieval aj duety s Kylie Minogue, Johnnym Cashom, Debbie Harry zo skupiny Blondie či Shaneom MacGowanom.

Prečítajte si tiež:

Prvé meno Pohody 2022: Nick Cave and the Bad Seeds sa vrátia po deviatich rokoch

V kine Lumière v stredu uvedú najnovší dokument o Nickovi Caveovi


Zdroj: TASR (zdroj: Sky News) + Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com, The Guardian.com)

Súvisiaci interpreti: Nick Cave & Bad Seeds