Už len niečo vyše šesť týždňov zostáva do 14. ročníka festivalu Žákovic Open. Obľúbené hudobné podujatie s rodinnou atmosférou sa uskutoční v tradičnom termíne na konci júla v Trenčianskych Bohuslaviciach. Fanúšikovia sa aj tento rok môžu tešiť na prúd kvalitnej hudby zo slovenskej i českej hudobnej scény.

Hex, Billy BarmanPara, Le Payaco, Korben Dallas, Billy Barman, Moja reč, ale aj Midi Lidi, Xindl X a mnoho ďalších sa stretnú v dňoch 25. a 26. júla na festivale, ktorý je povestný atmosférou stierania hraníc medzi fanúšikmi a hudobníkmi. Tí sa totiž zároveň stávajú divákmi a zabávajú sa spolu s obecenstvom. V malebnom prostredí Bošáckej doliny sa aj tento rok stretne niekoľko tisícok fanúšikov domácej hudby.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

"Mám radosť, že sa náš festival dostal medzi stálice domácej festivalovej scény. Za tých 14 rokov sme mali rôzne vízie o festivale, no sami ľudia si určili, že má ísť o stredne veľkú akciu, ktorá bude hlavne o slovenskej scéne s hosťami z Čiech. Našou prioritou je, aby sa u nás návštevníci, kapely, ale aj my organizátori cítili ako doma. Alebo ešte lepšie, ako na najlepšej dovolenke života. Pre nás je interakcia s fanúšikmi veľmi dôležitá a sme radi, že si náš festival zobrali aj za svoj," teší sa z dlhoročného úspechu podujatia organizátor Tomáš "Yxo" Dohňanský

Žákovic Open 2013 Zdroj: Pavol Karell

"Veľa ľudí už poznám podľa tváre či mena. Je to pre nás jedna veľká párty s priateľmi. Kto to doteraz nezažil, je najvyšší čas," hovorí Yxo, ktorý je známy najmä ako basgitarista kapely Hex. "Od minulého roka zažívame s Hexom parádne obdobie, sme nabití energiou a veľmi sa tešíme na tento ročník, pretože koncerty na Žákovic Open sú pre nás vždy jedinečné," dodal. 

Okrem spomenutých kapiel sa tento rok predstavia aj From Our Hands, Cpt. Slice, Medial Banana, Čad. Žákovic Open 2014 bude opäť plný netradičných hudobných spojení, ktoré vznikajú spontánne na pódiu. Nebude chýbať ani futbal medzi hudobníkmi a návštevníkmi festivalu, ktorý je pravdepodobne svetovou raritou medzi festivalmi. Organizátori tiež pripravujú chillout zónu, o ktorej diskutujú priamo s pravidelnými fanúšikmi festivalu. 

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. 

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Hex