Už dnes večer je na programe prvý zápas Majstrovstiev Európy vo futbale, v ktorom proti sebe nastúpia domáci Francúzi proti reprezentácii Rumunska. Už včera však fanúšikova oslávili štart ME parížskym vystúpením dídžeja a producenta Davida Guettu. Na Youtube je záznam hodinového setu, v ktorom samozrejme zaznela aj oficiálna hymna šampionátu.

Tou je skladba s názvom This One's For You, ktorú David Guetta vyprodukoval v spolupráci s Giorgiom Tuinfortom a Afrojackom. Hlavný vokál patrí švédskej speváčke Zare Larsson, v piesni však znejú aj hlasy miliónv fanúšikov z celého kontinentu. Tanečná hymna vznikala v prvej časti tohto roka za podpory fanúšikov všetkých zúčastnených krajín vrátane Slovenska a predpokladá sa, že v nasledujúcich týždňoch sa stane jednou z najhranejších piesní v európskom priestore.

Prečítajte si: EURO 2016: Ak by rozhodovala hudba, Slovensko s Walesom prehralo už teraz


Vo štvrtok večer sa uskutočnil slávnostný otvárací ceremoniál, ktorý vyvrcholil vystúpením hudobného ambasádora šampionátu v parku pod Eiffelovou vežou. David Guetta sa predstavil v šesťdesiatminútovom dídžejskom sete, ktorý bol prostredníctvom televízií prenášaný do miliónov domácností. Na internete bol vysielaný live prostredníctvom Facebooku aj na oficiálnom Youtube kanáli UEFA, kde si celú šou môžete pozrieť v zázname (cca. od štvrtej minúty).


Text: Hudba.sk (zdroj: Renáta Tomášová, Warner Music)
Foto: Warner Music

TIP: Všetky informácie o zápasoch aj zákulisí ME 2016 vo Francúzsku

Súvisiaci interpreti: David Guetta