Na interaktívnu prednášku v rámci projektu BandsUP s príznačným názvom Povedz Sýr, sa prihlásilo spolu desať slovenských kapiel a interpretov z jazzovej a world music scény. Prednáška bude prebiehať už dnes (10.6.) od 18:00 naživo online na Facebook stránkach organizátora Spectaculum production a mediálnych partnerov projektu Hudba.sk a Jazz.sk.

Fotky sú často to posledné, na čo kapela alebo umelec myslí. Sú však v niečom dôležitejšie ako ich hudba. Nevyhnutné k tomu, aby si umelca verejnosť a médiá všimli. Sú rozhodujúcou súčasťou ich imidžu. Simon Broughton z časopisu Songlines sa v prednáške zameria na niektoré triky a úskalia a bude hodnotiť fotografie umelcov skupín vybraných v rámci projektu BandsUp. Fotografie prihlásených skupín a interpretov nájdete v galérii.

O lektorovi: Simon Broughton je londýnsky novinár a filmový režisér. Je šéfredaktorom hudobného magazínu Songlines zameraného na world music, ktorý založil v roku 1999. Viac ako 35 rokov sa venuje propagácii world music v rozhlase, televízii a tlači.

Simon Broughton, BandsUP Zdroj: Spectaculum

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za organizátorov projektu poskytla Saša Pastorková.