"Číslo verejné, čo nejde vypnúť. Reagovať ihneď do dvoch minút. Čas, ktorý sa môže zrazu minúť." Vety, ktoré popisujú denno-dennú rutinu každého záchranára či záchranárky. Zároveň ide o slová novej piesne, ktorá vznikla ako poďakovanie pre všetkých členov záchranných zdravotných služieb a ľudí z prvej línie, ktorým vďačíme za ich neustále nasadenie v ochrane zdravia a životov.

Za posledný rok si mnohí z nás uvedomili dôležitosť záchranných služieb o niečo viac ako kedykoľvek predtým a niektorí cítime potrebu prejaviť svoju úctu a vďaku voči ľuďom v prvej línii. Urobil tak aj zamestnanec záchrannej zdravotnej služby ZaMED, ktorý chcel zaujímavou formou vytvoriť akt vďaky svojim kolegom záchranárom za ich záslužnú a náročnú prácu. Keďže má skúsenosti s hudobnou tvorbou, aj vďaka podpore oslovených partnerov a kolegov, mohla vzniknúť nová skladba, ktorá reprezentuje myšlienky vďačnosti a úcty.


Autorom textu je mladý raper a spevák Ľubomír Glasa alias Akalaky. Hudbu vytvorili a produkovali Martin "Maxo" Šrámek a Maxo Mikloš. Medzi interpretmi piesne sú tiež Dano KapitánMartina SchindlerováVeronika StrapkováKristina TranMarek Mäsiar a Tomy Kotty. Pesnička sa nahrávala v štúdiu LittleBeats.
 
Skladba #155 [ĎAKUJEME] nielen približuje prácu záchranárov verejnosti, ale môže aj motivovať mladých ľudí stať sa záchranármi, lekármi či sestričkami. V samotnom videoklipe, pod ktorým sú podpísaní Monika Mahútová (réžia, scenár) a Roman Šupej (kamera), účinkujú skutoční záchranári, ktorí hneď po službe išli na natáčanie a po skončení sa vrátili naspäť do služby.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Dominika Gaduš.