Štyri roky po poslednom štúdiovom albume, spojenom s veľkolepým celosvetovým turné, odhalil Eros Ramazzotti názov a dátum vydania svojho nového projektu. Dobrou správou pre slovenských fanúšikov je, že v rámci šnúry zavíta aj na Slovensko a vystúpi na oboch koncoch našej krajiny - 8. marca v Košiciach a 15. apríla v Bratislave.


Idol ženských sŕdc a milovníkov Talianska, Eros Ramazzotti, zverejnil dátumy celosvetového turné k svojmu novému albumu, ktorý uzrie svetlo sveta 16. septembra. Názov albumu Battito Infinito v preklade znamená "Nekonečný rytmus" a napovedá, že pôjde o temperamentom nabitú nahrávku.

Rovnomennú celosvetovú koncertnú šnúru spevák odštartuje predpremiérovými koncertmi k vydaniu albumu 15. septembra v španielskej Seville, následne sa predstaví v Agrigente, Verone, Aténach a Caesarei. Celosvetové turné bude počas jesene a zimy pokračovať naprieč Severnou i Južnou Amerikou. Hlavná európska časť turné začne vo februári 2023 a na jar spevák hneď dvakrát zavíta na Slovensko.

Svoje nové skladby ale aj najväčšie hity svojej úspešnej kariéru zahrá 8. marca v košickej Steel Aréne a o päť týždňov neskôr, 15. apríla, na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vstupenky budú v predaji od štvrtka 23. júna o 10:00.

Eros Ramazzotti vystúpi v Košiciach a Bratislave Zdroj: PR Vivien
"Premýšľal som o tom, ako týmito koncertmi lepšie osláviť nové piesne, ktoré onedlho vyjdú. Zapojil som sa a sledoval každú fázu príprav a venoval som pozornosť každému jednému detailu a drobnosti. V každom z týchto večerov bude obsiahnutá malá časť mňa a môjho príbehu. Nemôžem sa dočkať, až budem môcť hudbou objať svojich fanúšikov z celého sveta, pretože verím, že ten najlepší spôsob, ako čeliť tejto zložitej dobe, je začať znovu robiť hudbu. Spolu," odkazuje fanúšikom 58-ročný rodák z Ríma.

Ako prvú ochutnávku z pripravovaného albumu Eros Ramazzotti zverejnil singel AMA, v ktorej texte odovzdáva posolstvo celosvetovej lásky. Je hymnou slobody a zároveň pozvánkou milovať bez obmedzení, hraníc a bariér a oslavovať tento pocit vo všetkých možných formách.


Eros Ramazzotti je jedným z najúspešnejších neanglofónnych svetových umelcov. Jeho piesne mapujú históriu talianskej hudby a počúvajú ich fanúšikovia naprieč celou zemeguľou. Počas svojej kariéry, ktorej začiatky siahajú do 80-tych rokov, predal 70 miliónov nahrávok, jeho hity majú spolu viac ako dve miliardy prehratí na online platformách a takmer rovnaký počet videní majú aj videá na jeho oficiálnom Youtube kanáli. 

Zatiaľ posledný album Vita Ce N'è vydal umelec v roku 2018, následne ho predstavil na veľkom turné s 90 vystúpeniami v 32 krajinách po celom svete. Veľkolepú šou malo možnosť zažiť i slovenské publikum. Z koncertu, ktorý sa uskutočnil 5. októbra 2019, si fanúšikovia talianskej hudby odniesli nielen skvelý hudobný, ale aj vizuálny zážitok. Zároveň išlo o jeden z posledných veľkých koncertov zahraničnej hviezdy v Bratislave pred začiatkom pandémie, ktorá až do tohto roka znemožnila konanie podobných podujatí.

Prečítajte si: Eros Ramazzotti sa v Bratislave predviedol v životnej forme

Slovenské koncerty Battito Infinito World Tour:

8. marca 2023 - Košice, Steel Aréna
15. apríla 2023 - Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Janka Marczellová. Správu sme upravili. Všetky podrobnosti nájdete na oficiálnej stránky usporiadateľskej agentúry Vivien - www.vivien.sk.

Súvisiaci interpreti: Eros Ramazzotti