Moderátor, raper, textár a v neposlednom rade výrazná tvár značky Ruka Hore. To je Tomy Kotty, ktorý po množstve rôznych projektov a hosťovaní v skladbách iných mien prevažne z hip-hopovej scény prichádza s vlastnou EP nahrávkou No Fucking Pose. Spolu s ňou uviedol svoj nový videoklip k skladbe Takých už bolo, v ktorej hosťuje talentovaný mladý raper Osem.

Ide o úvodnú skladbu EP No Fucking Pose, na ktorom sa Tomy Kotty prezentuje v rôznych polohách a táto je jedna z najprekvapivejších, keďže v nej spája rap s rockovým zvukom a dokonca je v nej aj gitarové sólo, ktoré nahral Mike Berry. Produkciu má na svedomí Hoodini a mix a mastering sa postaral Fillipian

"Inšpiráciou pre jednotlivé songy bola hudba, snažil som sa nedostať celý album do gýču, ale ísť si svojou línou, ktorá by spájala jednotlivé žánre. Nechcel som, aby niečo bol vyslovene rock, ani rap, ani funk. Chcel som, aby sa našlo najlepšie možné východisko ako spojiť viaceré žánre dokopy, aby sa vytvoril sound, ktorý bude verný mojej vízii a tomu, čo sa snažím odprezentovať," vysvetľuje Tomy.

Skladbu Takých už bolo zverejnil spolu s vizuálom, ktorý natočil Ján "Double J" Jančok. V klipe účinkujú aj tanečníci Veronika Fojtiková a Lukáš "Švoňo" Švonavský.

 

Od prvotnej myšlienky na vlastnú ucelenú nahrávku po vydanie EP podľa rapera, speváka a textára ubehlo celých 10 rokov. Samotné nahrávanie a dolaďovanie skladieb potom trvalo rok a pol a na ich vydanie podľa neho nastal pravý čas práve teraz. Nahrávka sa dostane na streamovacie platformy už o dva týždňe. 

"V minulosti som sa už veľakrát snažil spraviť EP, bohužiaľ to vždy padlo. Tak som si povedal, že teraz alebo nikdy. Som nesmierne rád, že sme dali dokopy silný tracklist, ktorý chcem zdielať s ľuďmi. Tentokrát som si dával veľký pozor, aké spolupráce si vyberiem. Tým, že ide pre mňa o prelomový projekt, som potreboval na projekt dostať ľudí, čo sa budú môcť priblížiť mojej vízii. V minulosti som rozdával mnohokrát ľuďom featuringy bez rozmýšľania, tentokrát to už bolo inak a myslím si, že Refew aj Osem sú na EP perfektní," dodáva Tomy Kotty. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová z Ruka Hore. Správu sme upravili.