Po dlhých rokoch od poslednej spolupráce na coververzii V slepých uličkách (1999) sa cesty stálic slovenskej hudobnej scény Ivana Táslera a Jany Kirschner opäť spojili. Tentoraz nielen interpretačne, ale aj autorsky. Zo spolupráce vznikla nová pesnička Svoji, ktorá sa dnes premiérovo objavila v slovenskom éteri.

"Pieseň vznikla pred piatimi rokmi v našom štúdiu Valec v Dúbravke. Stretli sme sa vtedy po dosť dlhej dobe a za jeden večer vznikla aj táto pieseň. Pravdepodobne to bude len singel, ktorý sa neobjaví ani na našom ani na Janinom albume. Je to pieseň, ktorá vznikla z lásky a rešpektu k hudbe a muzikanstvu. Už som ani neveril, že sa niekedy ju podarí dokončiť. Som rád, že to vyšlo a že sme našli čas, keď sa to nekríži s Janinimi plánmni a ani s plánmi IMT Smile," prezradil o vzniku piesne Ivan Tásler

"Keď mi Ivan zavolal, aby sme to dokončili, jediné, čo ma zaujímalo, bolo, aby tam zostala tá energia a láska k hudbe, ktorá v nej bola na začiatku. Myslím, že sa to podarilo. Urobili sme pesničku plnú energie, dali sme do toho celé srdce a dúfam, že to rovnako zapôsobí na ľudí," dodala k spolupráci Jana Kirschner, ktorá je autorkou textu a spoluautorkou hudby. Na nej sa podieľali aj Tásler a jeho spoluhráč z IMT Smile Lukáš Kolivoška.

V piesni na prvé počutie zaujme výrazný groove Kolivoškovej basy, nechýba akustická gitara typická pre tvorbu IMT Smile či zopár nenápadných elektronických vsuviek, aké môžete nájsť aj na poslednom albume Jany Kirschner. V závere pieseň naberá na intenzite a okrem príjemných vokálnych harmónií ponúka aj moment prekvapenia v podobe kratučkej funkovej "medzihry" (mohla by byť dlhšia!). V každom prípade ide o veľmi vydarený počin, ktorému nič nebráni, aby sa stal veľkým hitom tohto leta.

Páči sa Vám duet Ivana Táslera a Jany Kirschner?


Text: Rado Mešša (PR), Patrik Marflák (posledný odstavec)
Foto: archív IMT Smile

Súvisiaci interpreti: Ivan Tásler, Jana Kirschner