Najnovšie turné Simy Martausovej bude celkom iné ako čokoľvek, čo doteraz pre svojich fanúšikov pripravila. Spievať s ňou totiž bude aj Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu. Najväčšie hity obľúbenej pesničkárky ale aj celkom nové skladby zaznejú v špeciálnych úpravách.

Presný program turné je zatiaľ tajomstvom, no Sima Martausová prezradila, že doň zaradí aj svoju obľúbenú pieseň z prvého albumu, ktorý mnoho ľudí nepozná, pretože ho vydala ešte predtým, než sa dala dokopy s profesionálnou kapelou a manažmentom. Okrem jej mužskej skupiny ju bude na pódiu počas koncertov sprevádzať aj dvadsiatka speváčok z rešpektovaného hudobného telesa, ktoré vedie dirigent Adrian Kokoš.

"Už dávnejšie som túžila, aby sme niekedy ľuďom na našich koncertoch mohli zahrať piesne aj v inom šate, preto keď sme plánovali tohtoročné turné a zaznel nápad 'čo takto zbor?', hneď som súhlasila. Teším sa, že to bude práve Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu a že k mojim piatim chlapom pribudne aj dvadsať dievčat. Plánujeme nacvičiť zopár piesní, ktoré už vyšli na albumoch, no budeme spievať aj zopár úplných noviniek, na ktoré sa veľmi teším," prezrádza Sima Martausová.

Členky zboru aj dirigenta ponuka na spoluprácu prekvapila

Na turné, ktoré bude mať v novembri a decembri 18 zastávok od Bratislavy až po Michalovce, sa tešia aj členky speváckeho zboru. Ponuka od Siminho tímu ich dirigenta príjemne prekvapila. "Teší ma, že rozhlasový zbor vnímajú ako teleso, ktoré má vysoký profesionálny kredit. Simina tvorba mi je dosť sympatická, sú to piesne, ktoré majú príbeh. Nechcem veľmi 'nabúrať' koncepciu skladieb, no menšie úpravy urobíme, aby dievčatá, ktoré budú Simu sprevádzať, mali svoje miesto a význam," dodal dirigent a vedúci zboru Adrian Kokoš.

Program ešte len tvoria, no už teraz vedia, že spevácky zbor bude Simu sprevádzať v približne tretine skladieb. Sima má radosť najmä z toho, že do repertoáru zaradí aj svoju obľúbenú pesničku z prvého albumu Vyzliecť si človeka z roku 2012 - Kone. "Túto pieseň mám veľmi rada a hoci som ju zložila už dávnejšie, chcela by som ju hrávať. Keď som vyberala piesne, kam by sa hodil zbor, jedna z prvých, čo mi napadli, bola práve pieseň Kone. Možno budú aj nejaké malé prekvapenia, ale zatiaľ nechcem predbiehať. Ak to má byť prekvapenie, radšej si to ešte nechám pre seba," uzavrela s úsmevom Sima Martausová.


Sima Martausová a Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu:

1. 11. - Trnava, Kino Hviezda
2. 11. - Nové Zámky, Dom kultúry
6. 11. - Bratislava, Istropolis
8. 11. - Žilina, Dom odborov
9. 11. - Prievidza, Kino Baník
12. 11. - Poprad, Dom kultúry
13. 11. - Dolný Kubín, MsKS
14. 11. - Ružomberok, Dom kultúry A. Hlinku
15. 11. - Martin, Kino Strojár
19. 11. - Trenčín, Piano club
22. 11. - Nitra, PKO
23. 11. - Lučenec, Synagóga
24. 11. - Zvolen, Dom kultúry Podborová
25. 11. - Banská Bystrica, Aula SZU
9. 12. - Prešov, Kino Scala
10. 12. - Michalovce, MsKS
11. 12. - Košice, Spoločenský pavilón
12. 12. - Bardejov, Kino Žriedlo

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Sima Martausová & Dievčenský spevácky zbor, 2017 Zdroj: PR

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Alex Rymsinová