Americká raperka Nicki Minaj si to rozmyslela a v Saudskej Arábii nakoniec nevystúpi. Svoju účasť z podujatia Jeddah World Fest, ktoré sa uskutoční 18. júla v meste Džidda, stiahla, pretože chce podľa svojich slov ukázať podporu právam žien, homosexuálov a slobode prejavu.

Nicki Minaj svoje rozhodnutie zmenila po tom, ako mimovládna organizácia Human Rights Foundation minulý týždeň vyzvala ju aj ďalších účinkujúcich, aby sa na podujatí nezúčastnili.

"Po dôkladnom uvážení som sa rozhodla, že nebudem pokračovať s mojím plánovaným koncertom na Jeddah World Feste. Aj keď nechcem nič viac, ako priniesť moju šou fanúšikom v Saudskej Arábii, po lepšom oboznámení sa s týmito otázkami verím, že je pre mňa dôležité jasne ukázať moju podporu právam žien, LGBTQ komunite a slobode prejavu," uviedla Minaj vo vyhlásení pre agentúru The Associated Press.

Jeddah World Fest sa uskutoční v súlade so zákonmi krajiny, čiže je na ňom zakázaný alkohol aj drogy. Zúčastniť sa na ňom môžu ľudia vo veku 16 rokov a viac. Kontroverzná raperka mala byť headlinerkou podujatia, ktoré budú globálne vysielať. Medzi ďalšími účinkujúcimi sú anglický spevák Liam Payne a americký dídžej Steve Aoki.

V Saudskej Arábii, ktorá je ultrakonzervatívnou moslimskou krajinou, sa ešte stále uplatňuje oddeľovanie slobodných mužov a žien v samostatných sektoroch v mnohých reštauráciách, kaviarňach, verejných školách či univerzitách. Mnohé pravidlá však už v krajine pre ženy uvoľnili, dovolili im napríklad šoférovať či navštevovať podujatia na športových štadiónoch. V uplynulých mesiacoch sa v kráľovstve uskutočnili koncerty umelcov, ako sú Mariah Carey, Enrique Iglesias, The Black Eyed Peas, Sean Paul, David Guetta alebo Tiësto.


Zdroj: SITA (Hudba.sk edit)
Foto: facebook.com/nickiminaj

Súvisiaci interpreti: Nicki Minaj