Skupina Červený Bicykel debutovala minulý rok albumom Nechaj sa zviesť, od ktorého vydania prešla zaujímavou cestou. Jarné obdobie "vypnutej" klubovej scény využila na nácvik nových piesní, ale aj na tvorbu videoklipu k pesničke Chvíľu po daždi, ktorý je jej doposiaľ najsilnejšou výpoveďou.

S myšlienkou na scenár prišiel filmár Vlado Straka, ktorý sa postaral aj o réžiu, kameru, strih a postprodukciu. "Pesnička ma zaujala hneď po prvom vypočutí a musel som si ju púšťať stále dookola. Je to veľmi silná balada s nádhernou melódiou a pútavým textom, ktorá akoby hovorila priamo z mojej duše. Práve preto sme zvolili čierno-červený vizuál, ktorý umocňuje atmosféru skladby," hovorí autor videoklipu.

Pieseň je osobnou spoveďou speváka kapely. "Pri jej písaní ma oslovila nekončiaca téma lásky a princípy vzťahov. Raz zaprší, inokedy svieti slnko. Ale keď ľudia zabojujú a snažia sa pochopiť, dopadne to dobre. Mám rád šťastné konce," povedal Viťo Chrappa, autor väčšiny piesní skupiny Červený Bicykel.


Klip je zasadený do divadelného prostredia, pre ktoré skvele poslúžil inšpiratívny priestor bratislavského Bohéma Baru. Okrem rozprávača príbehu dej posúva aj tancujúci pár v podaní talentovaných hercov Barbory Andrešičovej a Tomáša Pokorného. Pokojnú atmosféru videa umocňuje hra so svetlom, dymom, či spomalené zábery z ruky hlavného kameramana Mareka Valovčina.

Nový klip skupiny predznamenáva jej letné koncerty. Najbližšie si Červený Bicykel môžete vychutnať 31. júla na festivale FestDobréRybníky v Opatovciach pri Trenčíne.

Vypočujte si celý album skupiny Červený Bicykel na Deezeri:



Informácie a foto redakcii Hudba.sk za kapelu Červený Bicykel poskytol Viťo Chrappa. Tlačovú správu sme upravili.