Hudobný festival Osmidiv sa uskutoční 17. augusta v banskoštiavnickom amfiteátri už po piatykrát. Benefičné podujatie je venované mentálne a zdravotne znevýhodneným deťom a klientom zo zariadení a domovov sociálnych služieb zo stredného Slovenska. Aj tento rok pôjde o jednodňové podujatie plné hudby spestrené sprievodným programom.

Na hlavnom pódiu vystúpia kapely už od 15:00. Ako prvá sa predstaví kapela z Levíc Easy Peasy, svoju strhujúcu šou predvedú energickí východniari Smola a Hrušky, speváčka Mária Čírová poteší hendikepovaných okrem iného aj novým hitom Chýbaš. Z Nových Zámkov prídu zatancovať deti z tanečného súboru Flames pod vedením choreografky Petry Pilekovej. Po nich roztancujú správne naladené publikum Hexáci svojimi hitmi na čele s aktuálnym songom Keď sme sami a na záver programu sa predstaví krehká kráska Katarína Knechtová so svojimi jemnými piesňami.

Priestor pre mladé talenty

Pódium v podkroví dá priestor rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch mladým talentom. Punk-rockoví východniari z Prešova Odtiaľ potiaľ predvedú rezké piesne plné energie. Tradične, tak ako každý rok, ukončia festival Osmidiv chlapci od Tatier až po Karpaty Fidelovi banditi spolu s exkluzívnymi hosťami Šulesom a Orestem. Zmysluplným podujatím vás bude sprevádzať ostrieľaný moderátor a zabávač Jožo Pročko.

Bohatý sprievodný program ponúkne náučné workshopy, ktoré ponúknu enkaustiku – maľovanie horúcim voskom, prútikárstvo, výrobu doplnkov z kože a šperkov z drôtu, a tiež historické atrakcie ako strieľanie z kuše a luku, či razenie mincí. Združenie šikovných maliarok pod názvom Bod G namaľuje spolu s deťmi počas podujatia 100 + 1 obrazov s motívom Banskej Štiavnice. Exotické zumba tance príde hendikepovaným deťom predviesť až z ďalekej Dominikánskej republiky úspešná zumba zin inštruktorka Michelle. Pre najmenších návštevníkov festivalu sú pripravené obrázky, ktoré si nechajú namaľovať na tváričky, detský svet a nanuky.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným znevýhodnením, pre držiteľov preukazov ZŤP, deti z detských domovov a pre deti do 140 cm v sprievode dospelej osoby. Vstupné pre verejnosť je 12 eur v predpredaji a 15 eur na mieste. Program bude prebiehať od 14.00 zumba tancami a od 15.00 hudobnými vystúpeniami do 20.30 hod. Zmena programu je vyhradená.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Milan Štefánik z Občianskeho združenia Milana Štefánika.

Foto: Igor Frimmel

Súvisiaci interpreti: Hex, Smola a Hrušky