Miley Cyrus dostala záchvat moralizácie. Speváčka, ktorá ako 20-ročná twerkovala pred zrakmi celej Ameriky, neskôr obscénne oblizovala kladivo a nakoniec sa na internete podelila o fotografie azda každej časti svojho tela, nechápe, v čom je horšia ako Taylor Swift. Podľa nej totiž speváčka ženskými hviezdami prešpikovaným videom propaguje násilie a pomstu medzi ženami.

Obálka septembrového čísla amerického vydania ženského magazínu Marie Claire láka na rozhovor s Miley Cyrus. Speváčka a herečka v rozhovore vysvetľuje svoje obscénne správanie a dáva ho do kontextu s popovými kolegyňami, pričom nechápe, v čom je ona horšia ako ostatné. "Nerozumiem tejto téme násilia a pomsty. To má byť dobrý príklad? A ja som zlým vzorom, pretože pobehujem s odhalenými bradavkami? Nie som si istá, čím sú bradavky horšie ako zbrane," doplnila rodáčka z Franklinu v štáte Tennessee.

Cyrus naráža na dej videa k skladbe Bad Blood od feministky Taylor Swift a Kendricka Lamara. Vo vizuáli proti sebe stoja dva znepriatelené ženské gangy pozostávajúce z hviezd ako Selena Gomez, Hayley Williams, Zendaya, Ellie Goulding, Lily Aldridge, Cara Delevingne, Gigi Hadid, Karlie Kloss, Cindy Crawford, Lena Dunham, Hailee Steinfeld, Jessica Alba, Ellen Pompeo a Mariska Hargitay, pričom členka každého z nich vlastní jednu zbraň.
 
Klip predstavuje umelecké stvárnenie príbehu niekdajších kamarátok Katy Perry a Taylor Swift. Z nich sa stali úhlavné nepriateľky po tom, ako si Perry najala ľudí z realizačného tímu 25-ročnej kolegyne práve počas jej turné. Je však iróniou, že práve Swift káže o feminizme (rovnosti pohlaví), pričom v spomínanej hudobnej snímke je raper jediným chlapom.

Podľa 22-ročnej dcéry country speváka Billyho Raya Cyrusa je na ňu použitý dvojitý meter: "Veľa diskriminácie je momentálne v šoubiznise - sexizmus, diskriminácia na základe veku, čokoľvek. Kendrick Lamar spieva o LSD a je cool. Urobím to ja a som fetka," posťažovala sa magazínu speváčka, ktorá sa naposledy nechala počuť tým, že sa cíti pohlavne neutrálne.

Porovnajte sami, ktoré video má horší vplyv na mládež:


Autor: Marek Majzon (zdroj: SITA, Dailytelegraph.com.au)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus, Taylor Swift