Jan Bendig, finalista prvého ročníka Česko-Slovenskej SuperStar, sa od skončenia súťaže snažil presadiť na poli hudby rôznymi spôsobmi. Asi žiaden však nezaťal do živej a pálčivej témy natoľko, ako jeho posledný singel Coming Out, ktorého názov hovorí za všetko.

Jan Bendig sa najprv venoval sólovej anglickej tvorbe, neskôr sa pokúsil preraziť v rámci chlapčenského boybandu, až napokon opäť funguje ako sólový interpret. Pred nedávnom dokonca vydal svoj debutový album Příběh, z ktorej do sveta vypustil už niekoľko singlov. Jedným z nich je aj Coming Out, ktorým 22-ročný spevák poriadne prekvapil.

V klavírnej skladbe sa venuje všetkým tým, ktorí svoju sexuálnu orientáciu musia pred svojím okolím tajiť. Bendig sa v texte vysporiadava aj s tým, ako mladí homosexuáli trpia, že po nociach plačú a chýba im pochopenie blízkych. "Proč kluci pláčou k ránu na polštár pro to, za co nemohou? Proč choděj s láskou prosit před oltář za svoju duši duhovou?" pýta sa v srdcervúcom refréne.

V jednoducho poňatom videoklipe, ktorý je nakrútený pomocou drona, spevák prechádza po moste a po lúkach, až na vrchol kopca, kde ho čaká jeho priateľ. Text k piesni napísal Rudolf Kubík, hudbu zložil samotný Bendig spolu s Eliškou Mrázovou a Václavom Tobrmanom. Vo vyše štvorminútovej spovedi však mladý spevák vyniká predovšetkým spevácky a podáva emotívny a silný výkon. Nový singel tak môže osloviť nielen menšiny a rómsku komunitu, kde má Jan veľkú základňu fanúšikov, ale aj všetkých, ktorí bojujú proti homofóbii.


Zdroj: mž, Ireport.cz
Foto: Facebook.com/JanBendig.OfficialSite

Súvisiaci interpreti: Jan Bendig