Len Dave Grohl, nahrávacie štúdio a niekoľko hudobných nástrojov stačilo na vytvorenie 23 minútovej nahrávky, ktorú hudobník označil ako svoju "oslavu odmien a výziev, ktoré prinieslo rozhodnutie venovať život hudbe". Celý akt bol zaznamenaný aj vizuálne, a tak vznikol dokument s názvom Play nielen pre fanúšikov Foo Fighters.

Dokument otvára úvodná časť, kde Grohl hovorí o svojej láske k hraniu a celoživotnom vzťahu s hudobnými nástrojmi. Potom príde na "one man show" Davea Grohla a na 23-minútovej nahrávke hrá na siedmich nástrojoch, pričom diváci majú možnosť sledovať hudobníka, ako hrá nepretržite. 

"Sledovanie mojich detí, ktoré sa začínajú učiť spievať a hrať napríklad na bicích, ma vrátilo späť do čias, keď som bol v ich veku, počúval som albumy a učil som sa z počúvania... A keď som zobral svoje deti tam, kde sa učia hrať, videl som miestnosť plnú detí, ktoré sa snažia na to celé tlačiť, aby tomu porozumeli," vraví Grohl. "Ešte aj teraz, keď mám 49 rokov, sa stále snažím na to prísť... nie je to niečo, čo by sa dalo skutočne zvládnuť. Vždy sa naháňate za novou výzvou a snažíte sa nájsť spôsob, ako urobiť lepšie to, čo ste sa naučili," povedal Grohl o svojej neustálej výzve hrať na hudobný nástroj lepšie, inak.


Pre Davea Grohla sú hudobné nástroje skutočnou vášňou a v dokumente priznáva, že sa v štúdiu plnom hudobných nástrojov cíti ako "dieťa v cukrárni". "Pre muzikantov, mladých alebo starých, je nádherné štúdio plné hudobných nástrojov niečo ako detské ihrisko," vyhlásil Grohl, pričom vraví, že hranie na hudobných nástrojoch a hudobná tvorba sú pre neho ako "puzzle" a celkom určite je to aj výzva, ktorá v sebe nesie "krásnu záhadu".

Autor: Hudba.sk (zdroj: consequenceofsound.net)
Foto: facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters