Skladateľka a flautistka Sisa Michalidesová, dvojnásobná držiteľka ceny Esprit za najlepší jazzový album roka (Dream Rhapsody, 2015 a Chloe, 2017), pokrstila na festivale Open Jazz Fest svoj v poradí už trinásty album s názvom Majster a Margaréta. Skladateľku inšpiroval k hudobnej kompozícii rovnomenný román Michaila Bulgakova.

Sisa Michalidesová na albume Majster a Margaréta spolupracovala so špičkovými jazzovými hudobníkmi slovenskej aj zahraničnej scény. Základnú zostavu tvoria Ľuboš Šrámek (klavír), Pavol Bereza (gitara), Peter Preložník (klávesy), Róbert Vizvári (basgitara), Igor "Ajdži" Sabo (perkusie) a Marian Ševčík (bicie).

Hosťami albumu sú Kornél Fekete-Kovács, Andrej Šeban, Linda Ballová, Peter Adamov, Mária Kmeťková, Stanislav Palúch, Mucha Quartet, Juraj Griglák, Martin Gašpar, Nikolaj Nikitin a Viktória Strelcová. Texty k dvom skladbám napísal Peter Konečný.

Nahrávka ponúka dialóg dramatickej predstavivosti s orchestráciou poetického ženského cítenia. Hudobne prináša zaujímavé vrstvenie motívov s bohatou farebnou štruktúrou, ktorá plynie v orchestrálnych i vokálnych líniách. Bližší pohľad na nahrávku ponúkne už čoskoro v recenzii redaktor Hudba.sk Marek Danko.

Album je už v predaji na CD vo vybraných hudobných obchodoch a mal by sa časom objaviť aj na Bandcampe Sisy Michalidesovej. Novinky hudobníčky môžete sledovať aj na jej Facebook stránke.

Vytvorenie tohto hudobného diela z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Zdroj: Music Press Production (Hudba.sk edit)
Foto: Miloslav Smetana