Už v stredu zavíta do Bratislavy kapela Kryštof, ktorej tohtoročné turné označili českí kritici za domácu koncertnú udalosť roka. Po štyroch vypredaných halových koncertoch v Česku síce skupina v marci zahrala aj v Bratislave, no išlo len o malú klubovú verziu ich vystúpenia. Plnohodnotnú šou zažijú fanúšikovia až teraz.

Konkrétne ide o letnú verziu, s ktorou sa skupina Kryštof predstavila na festivaloch. Koncert, vďaka ktorému sa partia okolo Richarda Krajča na jednom pódiu stretne s populárnou nitrianskou skupinou Desmod, sa totiž pôvodne mal konať už júli. Napokon bol však preložený na 11. september a namiesto pôvodného dejiska v hale NTC sa uskutoční v Inchebe (Hala C).

"Nápad na dvojkoncert sme dostali pri plánovaní ďalších koncertných aktivit kapely Kryštof na Slovensku. Po skvelom zážitku vo vypredanom Babylone v marci, sme sa chceli tento rok ešte raz vrátiť do Bratislavy. Radi by sme totiž pozvali na koncert aj tých, ktorí sa do Babylonu nedostali," hovorí Richard Krajčo.

V klubových priestoroch Ateliéru Babylon sa museli fanúšikovia v marci uskromniť len s minimom toho, čo fanúšikom ponúkajú na veľkých koncertoch. "Koncert dostane oproti nášmu poslednému vystúpeniu v Bratislave oveľa väčší rozmer – či už sa to týka scény, alebo atmosféry. Privezieme špeciálnu svetelnú show pripravenú pre leto 2013," dodáva známy spevák a herec.

Počas jarného turné českí kritici písali o najprepracovanejšej šou v kariére skupiny, ktorá prináša nielen silné pesničky, ale aj zážitok. Súčasťou pôsobivej šou sú LEDky s projekciou, konfety, či špeciálne pódium, ktoré napriek veľkej produkcii umožňuje blízky kontakt s publikom. Šou skupiny Kryštof dokonca prirovnávali ku koncertu britských Coldplay, ktorí patria v spojení hudby a nevšedných koncertných zážitkov k absolútnej svetovej špičke. Veľmi pozitívne sú aj recenzie na aktuálny album Inzerát, tú našu si prečítajte TU.

Kryštof a Desmod
11. september 2013, 19:00
Bratislava, Incheba – Hala C

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Aktualizácia (16:20): Pozrite si čerstvo zverejnený videoklip k singlu Cesta, ktorú skupina Kryštof nahrala s českým Zlatým slávikom Tomášom Klusom. O réžiu klipu sa postaral Richard Krajčo. "V klipe ide o stretnutie chalanov, ktorí si brnkajú na gitaru, so slávnym spevákom z televízie. Vychádza to z textu, ktorý je o tom, že niekto stále prehráva a niekto už má slávu vo svojich rukách," prezradil Krajčo, ktorý v klipe hrá s kapelou vonku v mraze, zatiaľ čo z obrazovky spieva slávny Tomáš Klus. Vo videu sa tiež objavia scény z filmu Křídla Vánoc, ktorý bude mať v českých kinách premiéru 14. novembra. V snímke režisérky Karin Babinskej si Richard Krajčo zahral jednu z hlavných úloh.


Redakciu Hudba.sk informovala Lenka Slaná, PR manažérka koncertu. Informácie o klipe pochádzajú zo spravodajského servisu SITA.

Foto: Krystof.net

Súvisiaci interpreti: Desmod, Kryštof