Slovenská kapela Nocadeň dnes zverejnila nový singel s názvom Domino. Na emotívnej piesni, ktorej leitmotívom je podľa slov lídra kapely a speváka Rasťa Kopinu nádej, kapela pracovala počas leta.

"Okrem koncertovania a aktívneho oddychu sme zarezávali aj v štúdiu, výsledkom čoho je pesnička Domino. Zložili sme ju spolu s bratom (Robo Kopina, pozn. red.). Aj keď sme predchádzajúci rok predovšetkým rekapitulovali našu 20-ročnú kariéru, mal som už dlhšie v hlave niekoľko náčrtov nových pesničiek. Domino je jednou z nich,“ uviedol spevák v rozhovore pre agentúru SITA.

Producentsky pesničku zastrešil Vlado "Randy" Gnepa, o zvuk sa tradične postaral dvojnásobný držiteľ americkej Grammy Vlado Meller. "V novinke prevládajú syntetizátory, celé mi to trocha evokuje príjemný zvuk z 90-tych rokov, keď sme s bratom počúvali kapelu Air. Aj keď asi navždy zostaneme gitarovou kapelou, tentoraz sme aj zvuk gitary sprocesovali tak, že znie úplne inak," priblížil Rasťo Kopina, ktorého na jeseň s kapelou čaká séria špeciálnych koncertov. "Pripomenieme si na nich album Ikony. Ten totiž vyšiel pred desiatimi rokmi," dodal.


Skupinu Nocadeň založili bratia Rasťo a Robo Kopinovci v roku 1997. Debutový eponymný album vydali v marci 2000. Po ňom nasledovali štúdiové nahrávky Slová už nevravia nič (2001), Katarzia (2003), Nestrieľajte do labutí (2006) a Ikony (2008). V roku 2015 sa po dlhšej prestávke vrátili na hudobnú scénu s albumom Pozemskí astronauti. Pochádzajú z neho hity ako Havran, V nás či Papierové kone. Kapela má okrem toho na konte aj výberovky Retrospektíva (2006) a Introspekcia (2017) a live album Nocadeň v divadle (2018).

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/nocadenofficial

Súvisiaci interpreti: Nocadeň