Hľadať či skúmať. To znamená talianske slovo "ricercare", podľa ktorého sa pomenovalo zoskupenie Ensemble Ricercata. Súbor v duchu svojho názvu objavuje a skúma diela súčasnej komornej tvorby. Na túto cestu aktuálne pozýva poslucháčky a poslucháčov v niekoľkých slovenských mestách.

Počas septembrového turné sa Ensemble Ricercata predstaví v zostave Helga Varga Bach (soprán), Ronald Šebesta (klarinet), David Danel (husle, viola), Tomáš Boroš (klavír) a Ivan Šiller (klavír a umelecké vedenie). 

Darius Milhaud, Erik Satie, Claude Debussy, Robert Kolář sú ďalšie kľúčové slová jesennej koncertnej výpravy. Program tvoria rozmanité pohľady na piesňovú tvorbu v dielach Satieho a Debussyho. Zaznie i Milhaud so svojimi latinskoamerickými hudobnými inšpiráciami a súbor uvedie aj skladbu Trio pre husle, klarinet a klavír, ktorú Robert Kolář zložil na pamiatku novinára Juraja Kušnierika.

Termíny koncertov Ensemble Ricercata:

12. 9. (17:00) - Lučenec, Synagóga
14. 9. (19:00) - Rimavská Sobota, Divadelná sála Domu kultúry
16. 9. (18:00) - Košice, Múzeum Vojtecha Löfflera
17. 9. (19:00) - Žilina, Rosenfeldov palác

Vstup na koncerty: podľa podmienok spoluorganizujúcich inštitúcií v jednotlivých mestách.

Koncerty v Lučenci a Rimavskej Sobote sú realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín. Koncerty v Košiciach a Žiline sa konajú v rámci celoročnej činnosti InMusic, ktorú podporil z verejných zdrojov ako hlavný partner Fond na podporu umenia. S finančným príspevkom Hudobného fondu. S podporou SOZA.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Katarína Uhrová.

Foto: Jaroslav Ľaš