Speváčka Mária Čírová nakrúcala po roku nový videoklip. Filmovú podobu dostane jej aktuálny singel My zo zatiaľ posledného albumu Na dosah (2011). V industriálnom prostredí Rafinery Gallery nakrúcala dvojnásobná mamička klip, ktorým chce podporiť všetky ženy v ťažkých životných situáciách.

Mária Čírová je dvojnásobnou matkou a preto oveľa citlivejšie vníma ženský svet. Nedávno mala premiéru jej skladba My, ktorú zložil autorský tandem Mária Čírová, Maroš Kachút a Filip Hittrich. Videoklipom k pesničke sa speváčka, skladateľka a textárka rozhodla podporiť zúfalé ženy.

"Klipom chcem poukázať na ženy, ktoré sa ocitli alebo ocitnú v ťažkých, krízových situáciách. Môže to byť opustené dievča, týraná žena, slobodná mamička. Touto skladbou im chcem vyjadriť podporu. Nech sa v živote ocitnú v akejkoľvek ťažkej situácii, vždy sa da nájsť cesta, ako sa z toho dostať von, vykročiť vpred, spraviť za všetkým hrubú čiaru. Verím jednej múdrej vete - Osud nie je vecou náhody, ale voľby," povzbudzuje ženy 23-ročná speváčka.

"Touto témou sa vážnejšie zaoberám asi rok. Rozprávala som sa s istou ženou o jej živote. Rodičia alkoholici, v sedemnástich rokoch otehotnela s chalanom, ktorý sa na ňu po oznámení, že bude otcom, vykašľal. Všetci z jej okolia, vrátane rodičov, jej jednohlasne radili, aby podstúpila interupciu. Ona to však nespravila. Dnes je šťastnou mamou 10-ročného Adama a neľutuje, že sa rozhodla dať áno životu," opisuje Mária Čírová.

Réžie klipu sa ujala mladá dvojica študentov VŠMU Romana Špačková a Nazarij Kľujev z Toxproduction. Klip nakrúcala Mária dva dni v Rafinery Gallery v Bratislave. Industriálne, chladné prostredie presne zapadalo do témy videoklipu. O krásnu vizáž sa Márii v klipe postarala jej dvorná maskérka Veronika Vargová. A samozrejme "asistovala" jej aj maličká dcérka Zoe. Na hotový klip My sa môžu fanúšikovia tešiť už v druhej polovici októbra.

Mária Čírová - My

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Sacha Hochsterner / Propaganda House

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová