Delik sa v rámci propagácie pripravovanej sólovky Sloboda rozhodol zverejniť na Twitteri vyhlásenie, že ak sa z jeho albumu predá menej kópií než z Navždy od Kontrafaktu, zavesí mikrofón na klinec. Podobné výroky rapperov treba brať samozrejme s rezervou, keďže v prvom rade slúžia ako promo. Každopádne ale uvidíme, či to Delikovi pomôže k lepšej predajnosti.

Deň pred tým, než Delik hodil na Twitter vyššie spomínané vyhlásenie o prípadnom konci kariéry, vypustil do sveta krátku promo skladbu Rekapitulácia. Spravil tak prostredníctvom animovaného videoklipu, o realizáciu ktorého sa postarali ľudia z Lokal TV. Samotný track však nebude súčasťou Delikovej debutovej sólovky Sloboda, ktorá vyjde 30. októbra.

Delik - Rekapitulácia

Oddnes je v slovenských kinách triler Kandidát režiséra Jonáša Karáska, video k titulnej skladbe od Veca je však vonku už niekoľko dní. O produkciu skladby sa postarali Matúš Široký a Maroš Hečko, pričom klip režíroval samotný Karásek. Viac o vzniku videa a tiež o samotnom filme si môžete prečítať TU.

Vec - Kandidát

Nový klip predstavil aj Vladimir 518. Po skladbách Nemám zájem a Kilovej bůh sa z jeho sólovky Idiot dočkala videa aj vec Planeta Praha, v ktorej na refréne hosťuje Martin Svátek. Skladba bude taktiež súčasťou pripravovaného filmu Vejška, ktorý je voľným pokračovaním Gymplu.

Vladimir 518 feat. Martin Svátek - Planeta Praha

A aby toho nebolo z domácej scény málo, s novým videom sa pochválil tiež Strapo. Konkrétne ide o vizuál ku kratšej skladbe Takoj, ktorú produkoval Lkama.

Strapo - Takoj

Už o necelý mesiac sa dočkáme nového albumu od Eminema s názvom The Marshall Mathers LP 2, a tak je logické, že o ňom v nasledujúcich týždňoch budeme čítať a počuť čoraz častejšie. Najnovšie si pre nás Slim Shady prichystal video k tracku Survival s hosťujúcou Liz Rodrigues z The New Royales, ktorý predstavil ešte v auguste. Po skladbe Berzerk ide o druhý singel zo spomínanej štúdiovky.

Eminem feat. Liz Rodrigues - Survival

Minulý piatok prepustili z väzenia Lauryn Hill, ktorá si odpykávala trojmesačný trest za daňové úniky. Spolu s ňou sa dostal na slobodu aj jej nový singel Consumerism, ktorý by sa mal nachádzať na pripravovanej štúdiovke Letters From Exile.

Lauryn Hill - Consumerism

TLC vydajú 15. októbra kompiláciu 20, ktorá bude obsahovať trinásť ich najväčších hitov ako Waterfalls, Creep alebo No Scrubs. Okrem nich však na nahrávke bude aj nová pieseň s názvom Meant To Be, ktorú predstavili tento týždeň. Skladba zaznie aj v biografickej snímke CrazySexyCool: The TLC Story.

TLC - Meant To Be

Pusha T sa zjavne rozhodol, že jeseň bude patriť jemu a jeho debutovej sólovke My Name Is My Name, ktorá vyšla v utorok. Iba pred týždňom sme tu mali video k otváracej skladbe King Push, no to členovi Clipse očividne nestačilo, a tak ešte krátko pred vydaním albumu vypustil ďalšie dva klipy k trackom Nosetalgia a Sweet Serenade. Zatiaľ čo v prvom menovanom sa Pusha prechádza s Kendrickom Lamarom nočnými ulicami Comptonu, v Sweet Serenade zas, rovnako v noci, posedáva na pláži v spoločnosti Chrisa Browna a sporo odetých slečien.

Pusha T feat. Kendrick Lamar - Nosetalgia

Pusha T feat. Chris Brown - Sweet Serenade

A teraz trochu undergroundu. Po kratšej odmlke sme sa znova dočkali čerstvého materiálu od Seana Pricea. Konkrétne ide o skladbu Sean Shank Redemption, v ktorej mu asistuje Starvin B. To, či ide o predzvesť nového albumu, zatiaľ P! drží v tajnosti. Nechajme sa preto prekvapiť.

Sean Price feat. Starvin B - Sean Shank Redemption

Black Milk, Seanov "kolega" z Random Axe, naopak žiadne tajnosti nerobí, a preto je už dlhšie známe, že 15. októbra vydá novú sólovku No Poison No Paradise. Na nej sa budú nachádzať aj skladby Sunday’s Best a Monday’s Worst, ku ktorým sa tento detroitský reprezentant rozhodol natočiť jedno spoločné video.

Black Milk - Sunday’s Best / Monday’s Worst

Tohtotýždňovú bohatú nádielku videí uzavrieme v Brooklyne, menovite u rappera a producenta menom Ka. Ten najnovšie prezentoval klip k skladbe Jungle, ktorá pochádza z jeho aktuálnej štúdiovky The Night's Gambit. A ako je uňho už zvykom, znova ide o čierno-biele video, ktoré si sám aj režíroval.

Ka - Jungle

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook.com/Moja.Rec

Súvisiaci interpreti: Moja Reč, Vec