Ich prvé dva albumy pozitívne zarezonovali na Slovensku aj v Čechách. Pesničku Dunaj a jej refrén "veľa vody tečie" si tento rok spievali ľudia na festivaloch Grape, Colours of Ostrava aj Tallinn Music Week v Estónsku. Dnes prichádza skupina Bad Karma Boy po dvoch rokoch s novou skladbou Palmy, ktorú predstavuje spolu s videoklipom.

Palmy sú prvým singlom z pripravovaného tretieho albumu Bad Karma Boy, ktorý vyjde budúci rok na značke Slnko Records. Bratislavské trio v skladbe kriticky glosuje súčasnú spoločensko-politickú realitu na Slovensku, odkazujúc na temné deväťdesiate roky. V novinke sa tiež kapela prvýkrát výraznejšie posúva k elektronike, hudba totiž vznikla v spolupráci s hudobníkom, spevákom a producentom z kapely NVMERI Pištom Kráľovičom, známym aj pod pseudonymom FVLCRVM.

"Keďže sme predtým s elektronikou nepracovali, tak nám v súvislosti s produkciou ihneď všetkým napadlo jedno meno - Pišta Kráľovič. Jeho tvorbu máme veľmi radi a sme zároveň dlho kamaráti. Našťastie sa mu Palmy páčili, a tak si po spoločných koncertoch doma aj v zahraničí môžeme povedať, že máme spolu aj pesničku," hovorí frontman kapely Juraj Marikovič (spev, gitara), ktorého v zostave dopĺňajú Adela Tihláriková (klávesy, spev) a Roman Lauko (bicie).

Atmosféru textu a hudby opäť výborne dopĺňa snový videoklip od kapelou obľúbeného režiséra Viktora Cicka. O nápaditý vizuál singla sa postaral Damián Pastirčák.


Bad Karma Boy skladajú priamočiare slovenské pesničky s osobitou atmosférou, vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých nájdete aj zvuky vibrafónu či omnichordu. Najbližšie môžete kapelu vidieť ako špeciálneho hosťa koncertu skupiny Para v košickej Tabačke (29.10.) a následne v bratislavskom KC Dunaj na párty Indietronica (4.11.).

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Foto: Damián Pastirčák (artwork)

Súvisiaci interpreti: Bad Karma Boy