Český hudobník Xindl X absolvuje tento mesiac klubové turné po Slovensku. Predstaví svoj nový album Kvadratura záchranného kruhu (2016). 37-ročný rodák z Prahy odštartuje sériu ôsmich koncertov v piatok 14. októbra v Banskej Bystrici, nasledovať budú Martin, Žilina, Nitra, Bratislava, Trnava, Nové Mesto nad Váhom a Piešťany. Hosťom turné bude český pesničkár Petr Lüftner.

"Máme pripravené hneď dve turné. Štartujeme na Slovensku, kde nový album predstavíme v ôsmich mestách. A dosť sa na to teším, pretože doteraz som na Slovensku v kluboch vystupoval vždy iba sám alebo s druhým gitaristom, ale tentoraz konečne pôjdeme celé turné s celou kapelou a navyše ešte s hosťom, pesničkárom Petrom Lüftnerom. Nedávno som mu produkoval jeho prvý autorský album Až se příště narodím. Jeho pesničky ma veľmi bavia a verím, že to na koncertoch bude pekné spojenie. Ja a moja kapela zahráme všetky piesne z nového albumu a druhú polovicu koncertu bude tvoriť také naše best of," uviedol Xindl X.   

Koncerty Xindla X na Slovensku:

18. 10. - Žilina, Smerr pub / music club
19. 10. - Nitra, Klub nájomná jednotka - OC Max
20. 10. - Bratislava, Ateliér Babylon
21. 10. - Trnava, Music a Cafe - Aréna Trnava

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Vypočujte si album na Deezeri:



To, že je o tvorbu českého umelca záujem, potvrdzuje aj skutočnosť, že mesiac po uverejnení dosiahol jeho nový klip Popelka už milión zhliadnutí.



Xindl X
, vlastným menom Ondřej Ládek, kombinuje vo svojej tvorbe hip-hopové frázovanie s folkom, džezom a blues. Debutoval v roku 2008 albumom Návod ke čtení manuálu, za ktorý získal tri nominácie na ceny Anděl.  V roku 2010 vydal druhú štúdiovku Praxe relativity, z ktorej pochádzajú single ako Dysgrafik, Láska v housce, Chemie a Nejlepší kuchař.

Aj vďaka tejto nahrávke získal tri nominácie na ceny Anděl. Nasledovali Xpívánky (2011), Láska (2012), Čecháček Made (2014), G2 Acoustic Stage (2014) a spomínaná Kvadratura záchranného kruhu. Je tiež spoluautorom scenára snímky Restart (2005) a seriálu Comeback (2008 - 2011).   

Zdroj: SITA, red
Foto: Universal Music  

Súvisiaci interpreti: Xindl X