Pamätáte si Pentatonix? Vokálnu päticu talentov sme vám predstavili ešte v apríli. Vtedy sa do širšieho povedomia verejnosti dostala aj vďaka originálnemu a cappella prevedeniu charakteristických skladieb jednotlivých hudobných dekád. Tentokrát si "virálna senzácia" vzala na paškál Daft Punk a vôbec neurobila zle.

Tak tomu sa hovorí právoplatný víťaz talentovej šou. Po tom, ako skupina Pentatonix spôsobila virtuálnu hystériu originálnym putovaním naprieč hudobnou históriou, zverejnila svoj hold dídžejom s helmou - skupine Daft Punk. V medley sa mihnú skladby ako One More Time, Technologic, Digital Love/Around the World, Harder Better Faster Stronger, Television Rules The Nation a neobišli ani letný hit tohto roku Get Lucky.

Vo videu, ktoré má za necelý týždeň od zverejnenia takmer 10 miliónov prehratí, vokálna päťka nedokazuje len svoju univerzálnosť, ale tiež posúva hranice predstavivosti o tom, čoho všetkého je ľudský hlas schopný.


Beyoncé aj Lorde "na piatu"

Daft Punk nie sú jedinými umelcami, ktorým Avi, Kevin, Scott, Kirstie a Mitch venovali jedno celé internetové "vystúpenie". Pred dvomi týždňami to bol vývoj speváčky Beyoncé, a to konkrétne od jej začiatkov v dievčenskej skupine Destiny's Child až po sólovú kariéru. Prevedeniu "na piatu" sa nevyhla ani Lorde, ktorej hit Royals získava stále viac cover verzií. 

V súčasnosti je a cappella zoskupenie Pentatonix na turné po Európe, pričom na zozname zastávok je pre Slovákov najbližšia beznádejne vypredaná Viedeň (13. november, Ottakringer Brauerei). Okrem toho vydali prostredníctvom iTunes aj druhé EP PTX, Vol. II, na ktorom figuruje okrem "robotického" medley aj mashup hitov ďalšej populárnej elektronickej formácie Swedish House Mafia (Don't You Worry Child a Save The World) a tiež štyri vlastné autorské skladby. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Beyoncé, Daft Punk