Kapela EA sa po dvoch anglicky spievaných albumoch - Way to Choose (2009) a In This World (2013) - pripomína fanúšikom so singlom v rodnom jazyku. Pôvodom bratislavská dvojica zverejnila novinku spolu s videoklipom.

Kvalita, pôvab, vášeň a hudobný mix elektroniky, ambientu, gitary a vokálov v zaujímavých chilloutových aranžmánoch. To je v skratke tvorba kapely EA, ktorú tvoria speváčka Sisa Latková a gitarista Róbert Borodajkevyč, v súčasnej dobe žijúci v Banskej Štiavnici. S novým videoklipom Vo vlnách, otvárajú fanúšikom dvere do farebného, snového sveta. Za kameru sa postavila talentovaná fotografka Zuzana Kněžeková, o postprodukciu a strih sa postaral tvorca nedávno oceneného prvého krátkeho slovenského 3D filmu KUKU, Henrich Žucha (Filmodrom, o.z.).

Ako hovorí Sisa, k vzniku klipu sa viaže úsmevný príbeh. "Zbúchali sme v jeden deň z paliet prístrešok na drevo. Akonáhle sme ho dorobili, zistili sme, že by mohol mať aj viac využití. Zrazu sme mali izbu, ktorú už len treba zariadiť. Akurát bola u nás na návšteve naša kamarátka Zuzka Kněžeková, ktorá nám pomohla so scenárom pre celý klip. Zavesili sme obraz, priniesli kreslá, lampy, knihy a zrazu sme mali malú obývačku. Celý klip je robený na tri strihy a s myšlienkou kaleidoskopu prišiel Heňo Žucha. Najprv sme si chceli len spraviť srandovný večer v kruhu kamarátov, no neskôr z našej spolupráce vzniklo celkom zaujímavé dielko, ktoré by sme radi ukázali aj našim fanúšikom."

Príjemnú a uvoľnenú atmosféru prinášajú Sisa a Robert aj na svojich koncertoch. Najbližšie ich môžete vidieť 29. novembra počas Dizajn Marketu v bratislavskej Starej tržnici.


Text: Saša Pastorková
Foto: EA

Súvisiaci interpreti: EA