Speváčka, ktorá pôsobí v niekoľkých kapelách, vydala na jar so svojím päťčlenným projektom Fehero Rocher debutový album Cirrus, ktorý svojou multižánrovosťou zaujal jazzových fanúšikov aj poslucháčov soulu či world music. V najbližších týždňoch ho predstaví naživo na turné po slovenských a českých mestách.

Jazz, funk, blues, alternatíva, elektronika, hip-hop, swing alebo ľudovky? Košická speváčka a multiinštrumentalistka Sisa Feher plynule pláva všetkými spomínanými žánrami a autorsky sa realizuje až v piatich rôznych hudobných projektoch. Kvintet Sisa Feher & Fehero Rocher je momentálne najaktívnejší z nich, keďže koncom mája vydal na značke Slnko Records debutový album Cirrus (recenzia).

Slovensko-česko-talianska formácia pôsobiaca v Prahe za svoju existenciu odohrala koncerty na festivaloch United Islands of Prague, Besede u Bigbítu či pred Richardom Bonom, Esperanzou Spalding a Avishai Cohen Triom. Sisa Feher má rada nadžánrovosť, analógový zvuk, hudbu Deža Ursinyho ale aj slovanské ľudové piesne. Preto na jej albumovej prvotine nájdete popri jazzovo-bluesových skladbách napríklad aj jej vlastnú interpretáciu skladby od nemeckej krautrockovej kapely Can zo 70-tych rokov.  


Na koncertnú šnúru, ktorá odštartovala minulý týždeň v Prahe, sa už podľa vlastných slov veľmi teší. Jej album totiž vyšiel tesne pred letom, nasledovali festivaly a teraz prišla konečne príležitosť vrátiť sa s novou nahrávkou do klubov. Okrem slovenskej speváčky sú členmi zostavý Fehero Rocher Antonín Dlapa (gitara), Miloš Klápště (kontrabas), Oliver Lipenský (bicie) a Federico De Vittor (piano).  

Sisa Feher & Fehero Rocher Tour: 

4. 11. - Praha, Avoid Floating Gallery
11. 11. - Frýdek-Místek, Stoun
12. 11. - Veselí n. Moravou, Kafé v Kině
15. 11. - Žďár nad Sázavou, Zámek
17. 11. - Brandýs nad Labem, Egzyl Kino Klub
18. 11. - Kyjov, Pražirna
19. 11. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note
20. 11. - Trenčín, Lúč
23. 11. - Bratislava, Red Cat Cabaret
24. 11. - Lučenec, Franz
26. 11. - Brezno, Bombura
27. 11. - Banská Štiavnica, Archanjel
2. 12. - Prešov, Christiania
3. 12. - Košice, Tabačka (+Longital)
4. 12. - Brno, Alterna


Redakciu Hudba.sk informoval Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Foto: Valentína Nídelová