Backstreet Boys oznámili vydanie nového albumu DNA, ktorý sa na trhu objaví 25. januára. Desiaty album je už v predpredaji a bude obsahovať piesne, pod ktorými sú podpísaní Lauv (Charliem XCX), Andy Grammer, Stuart Crichton (DNC) a Mike Sabbath (J Balvín). Formácia zároveň predstavila aj nový singel Chances.

Počnúc 11. májom budúceho roka sa skupina vydá na DNA World Tour - ich najväčšie halové turné po 18 rokoch. Počas troch mesiacov budú chalani vystupovať po celej Európe a Severnej Amerike, medzi zastávkami nebudú chýbať koncerty v londýnskej O2 Arene, parížskej aréne AccorHotels, berlínskej Mercedes-Benz aréne a mnohých ďalších miestach. Vstupenky na koncerty sa budú dať zakúpiť od 16 novembra.



"Keď táto skupina začala pred 26 rokmi - a vďaka všetkým úspechom a pádom našej kariéry- sme sa naučili, že to nie je o nás ako o jednotlivcoch, ale o tom, čo je pre skupinu najlepšie," uvádza Howie D. "To je to, čo na tomto albume milujem," dodáva Kevin Richardson. "Boli sme schopní preniesť všetky naše vplyvy a štýly do jedného súvislého diela. Tieto piesne sú skvelou reprezentáciou toho, kto sme ako jednotlivci, a kto sme ako skupina. Je to naša DNA. Sme na neho naozaj hrdí." "Naša cesta pokračuje a je ešte veľa toho, čo je potrebné urobiť," hovorí Brian Littrell. "Žijeme ďalšiu kapitolu, ktorá ešte nebola povedaná, a to je veľmi vzrušujúce."

Backstreet Boys posledných 14 mesiacov prerušovali natáčanie iba rezidentnými koncertmi v Las Vegas v rámci Backstreet Boys: Larger Than Life. Ich angažmán ale 27. apríla skončí a kapela sa presunie konečne aj do Európy."Vegas bol úžasný zážitok a aj ďalšie ohlásené termíny budú jedna veľká party," dodáva Brian. "Potom nastane čas, aby sme navštívili našich fanúšikov po celom svete."

Ich hity, ale aj songy z nového albumu DNA si fanúšikovia budú môcť vychutnať v Prahe 22. júna, kedy ich šou bude hostiť O2 arena. Ešte predtým sa však 28. mája zastavia vo Viedni a po pražskom koncerte v rámci turné navštívia 24. júna Varšavu a o deň neskôr 25. júna Budapešť.

Rok 2018 sa nesie v duchu veľkých comebackov chlapčenských skupín 90-tych rokov. Svoj návrat má za sebou aj česká formácia Lunetic, ktorá oslavuje svoje 20. výročie na hudobnej scéne. Už o pár dní prídu aj na Slovensko.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Petr Novák. Text správy sme doplnili.

Súvisiaci interpreti: Backstreet Boys