Bratislavský raper a spevák Ondrej Jurišta z hip-hopového tria Dornkappel rozbieha nový projekt pre mladú generáciu umelcov a poslucháčov. Spoluzaložil vydavateľstvo Navždy Mladí, pod ktorého hlavičkou vydal prvý sólový singel s názvom Ollie. Hymnu skejterov predstavil spolu s vydareným videoklipom.

Po albumoch Introvert/Extrovert (2015) a Requiem (2018), ktoré vydal s kapelou Dornkappel prichádza Ondrej Jurišta s novými singlami pod vlastným menom. Prvým z nich je Ollie (názov jedného zo základných skokov na skejte), ktorý zároveň symbolicky sprevádza vznik novej hudobnej značky Navždy Mladí. "Som strašne hrdý na všetkých chalanov, ktorí mi pomáhali zrealizovať svoj sen, postavili sme krásne štúdio v Bratislave," hovorí Ondrej. Okrem jeho vlastnej tvorby by mal nový label mala zastrešovať aj ďalších, úplne nových interpretov.

Prvá vydaná skladba oslovuje cieľovú skupinu už svojou témou. "Ollie som napísal pre všetkých skejterov, ako takú oslavnú hymnu na skateboarding. Samozrejme, ako vždy, som sa snažil ísť textom do hĺbky a myslím, že každý v tom nájde ten odkaz," hovorí Ondrej Jurišta. Pieseň nahrával v štúdiu LVGNC v produkcii basgitaristu Vincenta z kapely Lavagance. Videoklip zachytáva partiu mladých skejterov, ktorí si vychutnávajú jazdu po petržalskom nábreží Dunaja. Atmosféru vynikajúco zachytil kameraman Misha Pekarik, ktorý sa spolu s Ondrejom postaral aj o réžiu. V klipe si okrem mládeže strihol cameo aj veterán v jazde na doskách všetkých druhov Tomáš Hafner.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za vydavateľstvo Navždy Mladí poskytol Vincent Šušol. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Misha Pekarik