Česká kapela Čechomor predstavila videoklip ku skladbe Rehradice, ktorý vznikol na augustovom koncerte v Českom Krumlove pri príležitosti osláv 25. výročia založenia skupiny. Celý záznam z koncertu vyšiel aj na DVD s názvom Čechomor 25 - Český Krumlov Live.

Na vystúpení kapelu sprevádzali Smíchovská komorná filharmónia pod taktovkou dirigenta Jozefa Vondráčka a Kühnov zmiešaný zbor pod vedením dirigenta Marka Vorlíčka. "Bol to jeden z najnáročnejších projektov v histórii Čechomoru. Za tých 25 rokov nás na pódiu nikdy nebolo toľko pokope. Všetci dohromady sme si naozaj spoločne zahrali až počas popoludnia pred koncertom na skúške pre televízne kamery. Bol to však neskutočný zážitok, počuť na pódiu niektoré naše piesne v nových aranžmánoch," vyhlásil gitarista a spevák kapely František Černý.

Čechomor je momentálne na vianočnom turné, v rámci ktorého sa predstaví okrem iného aj v Poprade, kde zahrá v piatok 13. decembra v miestnom evanjelickom kostole. "Celý rok sme si pripomínali 25 rokov Čechomoru tiež tým, že sme sa na koncertoch vracali skôr k akustickému zvuku, ktorý poznali naši fanúšikovia zo začiatku existencie skupiny. Preto aj tohtoročné vianočné koncerty budú v tomto duchu. Vraciame sa trochu proti prúdu času," uviedol huslista Karel Holas.


Zdroj: SITA
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Čechomor