Úspešná česká skupina Chinaski priniesla v utorok večer na Slovensko kúsok Anglicka. Večer v klube LOFT sa totiž niesol v znamení jej nového albumu Rockfield, ktorý vznikal v rovnomennom slávnom britskom nahrávacom štúdiu. Na slovenskom krste ho do života uviedol producent Greg Haver.

Koncert pre zástupcov médií a limitovaný počet fanúšikov odštartovala kapela Chinaski vo veľkom štýle odohraním celého albumu Rockfield, vrátane nového singla Každý ráno. Na záver prvej časti večera prišla na rad úspešná pesnička Víno, dlhodobo najhranejšia česká skladba v tamojšom éteri.

Po nej frontman skupiny Michal Malátný (čerstvý otec nového albumu ale aj dcérky Frídy) pozval na pódium zástupcov vydavateľstva Brainzone Ladislava Vajdičku a Davida Tkáča. Doniesli so sebou nové CD, šampanské a špeciálneho hosťa, producenta albumu Grega Havera (Manic Street Preachers, Melanie C, Peter Aristone a mnohí ďalší). Práve on sa stal "slovenským" krstným otcom albumu Rockfield. 

Chinaski v klube LOFT, Bratislava, 9.12.2014 Zdroj: Martin VelebaKrst albumu Rockfield v Bratislave, 9.12.2014 

V Prahe album v nedeľu 7. decembra v Lucerna Music Bare uviedli do života Jiří Suchý a Jitka Molavcová. "Bolo nám veľkou cťou, že nám album pokrstili také legendy ako pan Suchý a pani Molavcová. Stertnutie s nimi je obrovský zážitok. Zažívam ho počas našich spoločných predstavení v divadle Semafor a obdivujem ich stále mladícku energiu, humor a nadhľad. Na Slovensku sme chceli album predstaviť našim fanúšikom aj s jeho producentom Gregom Haverom a sme veľmi radi, že priletel až z Nového Zélandu, aby ho prišiel pokrstiť," prezradil Michal Malátný.

Skupina, ktorá nedávno získala svojho jedenásteho (aktuálne strieborného) Českého slávika, potom odohrala set svojich najúspešnejších hitov, ktorý divákov rozospieval a roztancoval. Fanúšikoia Chinaski nechceli pustiť z pódia a po niekoľkých prídavkoch ich ešte dlho do noci "okupovali" podpisovaním nového albumu a spoločným fotením.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa.

Foto: Martin Veleba

Súvisiaci interpreti: Chinaski