Nemecká rocková kapela Scorpions, ktorá je momentálne na svojom Crazy World European Tour, bola nútená preložiť tri plánované koncerty. Jedným z nich je aj zrušený ostravský koncert, ktorý sa uskutoční 6. júna 2018 v miestnej Ostrava Aréne.

Vystúpenie bude súčasťou svetového turné, v rámci ktorého sa kapela zastaví aj v Severnej Amerike či ďalších európskych mestách. Na koncertoch predstaví najväčšie hity svojej viac ako päť desaťročí trvajúcej hudobnej kariéry.

Skupina Scorpions vznikla v roku 1965 ako žiacky súbor, ktorý založil Rudolf Schenker. Profesionálne bola formácia založená až v roku 1969. Zakladajúcu zostavu tvoril gitarista a spevák Rudolf Schenker, gitarista Karl-Heinz Follmer, basgitarista Lothar Heimberg a bubeník Wolfgang Dziony. V roku 1971 Follmera nahradil Rudolfov mladší brat Michael Schenker a k skupine sa pridal spevák Klasu Meine.

Po vydaní debutu Lonesome Crow Michael v roku 1973 prestúpil k slávnejšej anglickej formácii UFO a o rok neskôr už zo základnej zostavy zostali len Rudolf Schenker a Klaus Meine. Obaja potom natrvalo zostali vedúcimi osobnosťami kapely. Predali viac ako 100 miliónov nahrávok a bez preháňania možno Scorpions považovať za najúspešnejšiu nemeckú kapelu. Medzi ich najväčšie hity patria sklady Wind of Change, Rock Like a Huricane či Still Loving You. A práve tieto skladby nesmú chýbať na žiadnom ich koncerte. Rovnako tomu bude aj na ostravskom vystúpení.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Petr Novák. Text správy bol upravený redakciou.
Foto: Facebook.com/Scorpions

Súvisiaci interpreti: Scorpions