Už piatykrát sa v nedeľu 25. januára v Športovej hale v Leviciach uskutoční pod záštitou Občianskeho združenia Ostrov z Levíc zdravotne postihnutých ľudí a Občianskeho združenia Milan Štefánik benefičný koncert pre osoby s mentálnym a zdravotným znevýhodnením s názvom Objatie tónov.

Podujatie je usporiadané pre Domovy sociálnych služieb z Nitrianskeho samosprávneho kraja a v rámci začlenenia zdravotne znevýhodnených do spoločnosti je umožnený vstup na podujatie aj pre širokú verejnosť.

Pestrý program otvorí o 13:00 tradičný workšop zumba tancov s Gabikou z Levíc. Po úvodnom zahriatí sa predstaví skupina Elán Tribute, ktorej členovia sa takto snažia vzdať poctu obľúbenému originálu. "Našim cieľom je hrávať zásadne živé koncerty na ktorých je autentická a neopakovateľná atmosféra," prezradili členovia formácie. Domácu pôdu v Leviciach bude zastupovať tanečná škola Un Limited, pod vedením sestier Ediny a Alexandry Tóthových, ktorá okrem štýlu hip hop, ponúka aj discodance, gymnastiku a klasický tanec. Na podujatí vystúpia so svojím programom aj žiaci zo základnej školy z Hontianskych Moraviec.

Z Anglicka nás príde s veľkou dávkou energie roztancovať rytmická hudobná skupina Kitten & The Hip, ktorú v roku 2011 založil Ashley Slater, u nás známy tiež zo skupiny Freak Power, spolu s vokalistkou Scarlett "Kitten" Quinn, ktorá sa v tomto roku úspešne predstavila v renomovanej speváckej súťaži X Factor. Londýnske duo predvedie niekoľko svojich piesní v štýle house, funky a swingu na čele s aktuálnym singlom Shutup and Dance. Pôjde o druhé vystúpenie britskej formácie na Slovensku. Prvé odohrali v lete 2013 na prešovskom Dobrom festivale.

Návštevníci si budú môcť vychutnať aj vystúpenie umeleckého súboru Lúčnica, ktorý už niekoľko rokov prinášaja krásy našej histórie v podobe ľudových piesní a tancov z každého kúta Slovenska. Lúčnicu vystrieda rocková skupina Desmod, ktorá zahrá populárne hity ako Lavíny, Za tebou či Vyrobená pre mňa. Podujatie bude moderovať slovenský zabávač a humorista Peter Marcin.

K vystúpeniu umelcov budú pripravené aj sprievodné podujatia. Náučnú časť podujatia tvoria workšopy pre deti ako enkaustika - maľovanie horúcim voskom, košikárstvo, modelovanie z hliny, pletenie náramkov a z papiera, prácu s drôtikmi. Pre najmenších je pripravený detský svet s nafukovacím hradom, maľovaním na tvár, lukostreľbou, autíčkami a nanukmi. "Je to už piatykrát, čo sa spájajú tie najúžasnejšie veci pre naše deti. Veď čo už môže byť príjemnejšie ako objatie a lahodnejšie ako tóny hudby. Hudby, ktorá nepozná hraníc, stiera rozdiely medzi ľuďmi. To je aj poslaním benefičného koncertu Objatie tónov určeného hlavne pre ľudí so zdravotným postihnutím," neskrýva radosť z príprav na podujatie organizátorka Lenka Liptáková z Občianskeho združenia Ostrov zdravotne postihnutých ľudí.

Vstupné je bezplatné pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím zo zariadení DSS, Detský domov Levice, zväz postihnutých Levice a pre deti do 140 cm .Vstupné pre verejnosť je 7 eur v predpredaji a 10 eur namieste. Počet vstupeniek pre verejnosť je limitovaný v počte 200 ks.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Milan Štefánik z Občianskeho združenia Milan Štefánikpri ústavoch pre mentálne postihnutých.  

Súvisiaci interpreti: Desmod