Neznámy páchateľ poškodil hviezdu americkej speváčky a herečky Mariah Carey na Hollywoodskom chodníku slávy. Stalo sa tak počas uplynulého víkendu. Vandal napísal za interpretkino meno modrou farbou otáznik. Pravdepodobne tak urobil kvôli speváčkinmu nevydarenému silvestrovskému vystúpeniu.

Otáznik v krátkom čase odstránila organizácia Hollywood Historic Trust, ktorá chodník spravuje. Obnova hviezdy údajne stála 1500 dolárov (v prepočte približne 1400 eur). Polícia už skúma videozáznam z miesta činu a dúfa, že sa jej podarí nájsť páchateľa. Speváčkinu hviezdu odhalili v auguste 2015.

Modrý otáznik sa na nej objavil len pár dní po tom, ako sa speváčka stala terčom posmechu za vystúpenie v New Yorku počas silvestrovských osláv. Oficiálne vyjadrenie k najväčšej kauze prvého dňa roku 2017 zverejnila až po viac než týždni v podobe hlasového odkazu, ktorý zdieľala v nedeľu 8. januára na Twitteri.

V ňom uviedla, že za technické problémy je zodpovedná produkcia a že bez fungujúcich slúchadiel na preplnenom a hlučnom Times Square nebolo možné spievať. Vinu zvalila na organizátorov podujatia a priameho prenosu, ktorí podľa nej zneužili jej nemohúcnosť na zvýšenie sledovanosti. Zároveň priznala, že ju to spolu s reakciami ľudí na sociálnych sieťach a v médiách ranilo, preto si chce dať najbližšie mesiace pauzu od sociálnych sietí a bude sa venovať rodine a prípravám na turné, ktoré začína v marci. Na záver poďakovala fanúšikom a kolegom za podporu. "Už sa neviem dočkať, ako vám opäť budem spievať," uzavrela.

Prečítajte si tiež: Silvestrovský trapas Mariah Carey: Milióny ľudí v šoku, jej tím hovorí o sabotáži

niekto sa pýta, či Mariah Carey patrí na chodník Zdroj: TMZ

Mariah Carey pôsobí na hudobnej scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Debutový, eponymný album vydala v roku 1990. V máji 2014 uviedla na trh štrnástu štúdiovku Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse. Na celom svete predala viac ako 200 miliónov kópií albumov. Získala 32 Billboard Music Awards, desať American Music Awards či päť cien Grammy.

Ako herečka sa predstavila v snímkach Stať sa hviezdou (2001), Tennessee (2008), Precious (2009) alebo Komorník (2013). V roku 2002 sa tiež objavila v jednej epizóde seriálu Ally McBealová (1997 - 2002) a vlani zase v jednej časti projektu Empire (2015).

Zdroj: SITA (Tmz.com, archív), Twitter.com/mariahcarey
Foto: Greg Allen/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Mariah Carey