Nemecký módny návrhár Karl Lagerfeld tvrdí, že slová o "trochu príliš tučnej" speváčke Adele médiá vytrhli z kontextu. "Chcel by som Adele povedať, že som jej najväčší obdivovateľ. Niekedy, keď vezmete vetu mimo článku, zmení sa celá myšlienka. To, čo som povedal, bolo v nadväznosti na Lanu Del Rey a veta bola použitá mimo kontextu," povedal pre francúzsku verziu denníka Metro.

"Adele je moja obľúbená speváčka. Za desať rokov som schudol 30 kilogramov a udržal som si to. Viem, aké to je, keď je tlač na vás zlá, pokiaľ ide o váš zovňajšok. Adele je prekrásne dievča. Je najlepšia. Neviem sa dočkať jej ďalšieho CD," dodal 75-ročný módny dizajnér. Dvadsaťtriročná držiteľka dvoch prestížnych hudobných cien Grammy na Lagerfeldove výroky stihla zareagovať ešte pred jeho dodatočnými vysvetleniami.

"Nikdy som nechcela vyzerať ako modelky na titulných stranách magazínov. Reprezentujem väčšinu žien a som na to veľmi hrdá. Schudla by som, keby som bola herečka a dostala by som rolu, v ktorej by som mala byť o 40 libier ľahšia, ale s mojou kariérou to nemá nič spoločné," uviedla v rozhovore pre britskú verziu magazínu Marie Claire.

Rodáčka z londýnskeho Tottenhamu má na svojom konte dva štúdiové albumy - 19 (2008) a 21 (2011), z ktorého sa od januára minulého roka predalo viac než 17 miliónov kópií. Zároveň sa necelý rok po vydaní stal najpredávanejšou nahrávkou 21. storočia vo Veľkej Británii. Medzi najväčšie hity Adele patria skladby Chasing Pavements, Rolling in the Deep, Someone Like You či Set Fire to the Rain. Na nedeľnom udeľovaní Grammy v losangeleskom Staples Center má šancu získať šesť gramofónikov. Na ceremoniáli tiež zaspieva, bude to jej prvé vystúpenie od novembrovej operácie hlasiviek.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Adele