Český spevák Tomáš Klus absolvuje na jar druhú časť svojho česko-slovenského turné. Pokračovanie úspešnej šnúry s názvom Ani si nesedejte odštartuje 10. marca v bratislavskom Ateliéri Babylon, kde sa potom predstaví aj 27. marca.

Na Slovensku sa Tomáš Klus so svojou "cílovou skupinou" v rámci prvej časti turné objavil minulý rok v októbri, kedy zavítal do ôsmich miest a odohral deväť vypredaných koncertov. Turné pokračovalo v Čechách a vyvrcholilo prevzatím diamantovej platne za predaj viac ako 50.000 nosičov albumu Racek počas koncertu v pražskej Lucerne. A to ešte nebolo zďaleka všetko - čerešničkou na torte jeho minuloročnému muzicírovaniu bol zisk Zlatého Slávika v českej ankete popularity, kde po dlhých rokoch zosadil z trónu českú legendu a 37-násobného víťaza Karla Gotta.

Okrem Bratislavy zavíta Klus tentokrát aj do Košíc, Prešova, Popradu, Topoľčian, Ružomberku, Liptovského Mikuláša, Banskej Bystrice, Žiliny, Nitry, Trnavy, Trenčína a Senice. Od 8. apríla bude turné pokračovať v Českej republike, kde spevák odohrá osem koncertov. Po nich ešte vystúpi na jarných majálesoch v Hradci Králové (26. apríla), Plzni (27. apríla), Prahe (30. apríla) a Brne (7. mája) a neskôr aj na viacerých letných festivaloch a samostatných koncertoch v amfiteátroch.

Rovnako ako na jesennej časti Ani si nesedejte tour vystúpi Klus s gitaristom Jiřím Kučerovským a sprievodnými hudobníkmi Janom Lstibůrkom (kontrabas) a Petrom Škodom (cajón). Český spevák v súčasnosti dovolenkuje so svojou tehotnou priateľkou Tamarou Kubovou v Dominikánskej republike. Sú tam už od začiatku roka a vrátiť by sa mali až v marci, tesne pred začiatkom turné.

Prečítajte si: Tomáš Klus: "Nechcem sa stavať do pozície hrdinu alebo kazateľa"

Termíny turné Ani si nesedejte Tomáša Klusa:

10. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
11. marca - Košice, Spoločenský pavilón
13. marca - Prešov, PKO Čierny Orol
14. marca - Poprad - Matejovce, Dom Kultúry
16. marca - Topoľčany, Dom Kultúry
17. marca - Ružomberok, Dom Kultúry
18. marca - Liptovský Mikuláš, Dom Kultúry
20. marca - Banská Bystrica, Ministry Of Fun
21. marca - Žilina, Dom Odborov
24. marca - Nitra, PKO
25. marca - Trnava, Holiday Inn atrium
27. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
28. marca - Trenčín, Piano Club
29. marca - Senica, Dom Kultúry
--
8. apríla - Svitavy, KD Fabrika
9. apríla - Pardubice, KD Hronovická
11. apríla - Mladá Boleslav, Dům kultury
12. apríla - Žďár nad Sázavou, Dům kultury
14. apríla - Ústí nad Labem, Dům kultury
15. apríla - Litvínov, KD Citadela
22. apríla - Strakonice, Dům kultury
23. apríla - Sušice, KD Sokolovna

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Lenka Slaná.

Foto: Petr Klapper

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus