Poctivý rockový nášup, legendárny krstný otec a spokojní fanúšikovia - tak vyzeral piatkový bratislavský koncert a krst skupiny Tublatanka. Nedávno vydaný výberový album Cítim sa fajn - Najväčšie hity No. 3 pokrstil v bratislavskom klube Ateliér Babylon líder skupiny Elán Jožo Ráž.

Spevák a gitarista Maťo Ďurinda, basgitarista Ďuro Topor a bubeník Peťo Schlosser pripravili pre fanúšikov dvojhodinový koncert plný najväčších tublatankovských hitov. Preplnený Ateliér Babylon dostala Tublatanka do varu hneď na úvod skladbami Svet v ohrození, Revolúcia, Šlabikár, Dajte mi na to liek alebo Dnes. Potom si rockové stálice na pódium pozvali speváka a lídra skupiny Elán, ktorý pokrstil spomínanú výberovku. 

"Tublatanku mám rád odjakživa, odkedy začali. S Maťom sme kamaráti. Samozrejme som neodmietol pokrstiť platňu, lebo tú hudbu mám rád, je to dobré," pochválil svojich kolegov Jožo Ráž, ktorý nahrávku pokrstil svojím obľúbeným nápojom - tradičnou whisky. "Tešíme sa, že nám výberový album v Bratislave pokrstil práve Jožo Ráž. Jožo totiž nekrstí niečo, o čom len trochu pochybuje. Naše CD si niekoľkokrát vypočul. Vážime si ho ako muzikanta a autora hitov Elánu. Pokrstené CD som si odložil doma v skúšobni a poriadne mi to tam tou whisky rozvoniava," s úsmevom priznáva Maťo Ďurinda.

Ďuro Topor a Maťo Ďurinda, Tublatanka Zdroj: Patrik Ratajský - Propaganda HousePozrite si viac fotografií z koncertu a krstu

Tublatanka po krste naservírovala fanúšikom ďalšie hity – Bez tvojej lásky, Loď do neznáma, Pieseň pre Doda, Skúsime to cez vesmíra a nevynechala ani novinku s názvom Nový vírus. "Bratislavské publikum nemalo chybu, bolo fakt výborné. Spontánne a uvoľnené! Fandilo nám a spievalo všetky skladby. Ďakujeme fanúšikom a už sa tešíme na ďalšie koncerty!" neskrýval Ďurinda nadšenie bezprostredne po koncerte.

Rovnako vydarený koncert predviedla Tublatanka aj v sobotu v Smerr pube v Žiline, najbližšie sa skupina predstaví 16. marca v klube Collosseum v Košiciach.

Text: PR - Nora Krchňáková, Propaganda House
Foto: Patrik Ratajský

Súvisiaci interpreti: Tublatanka