Slovenská speváčka Marika Gombitová vystúpi na turné hudobníka Mira Žbirku. Dvojica sa v rámci koncertnej šnúry Road to Abbey Road ukáže 16. septembra v Prahe, 18. septembra v Ostrave, 20. septembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a o dva dni neskôr v košickej Steel Aréne.

"Milí priatelia, veľmi rada by som Vám touto cestou dala do pozornosti Road to Abbey Road Tour 2016 - štyri jedinečné koncerty Mira Žbirku s hosťami z Veľkej Británie. Je mi cťou podporiť tento zaujímavý projekt, a preto som prijala pozvanie od Mekyho vystúpiť na tomto koncerte ako hosť. Veľmi sa na Vás teším," uviedla v stredu na svojich oficiálnych stránkach Marika Gombitová, ktorá za posledné dva roky absolvovala niekoľko televíznych vystúpení.

Veľkú radosť z potvrdenej opätovnej spolupráce s 59-ročnou speváčkou má aj Miro Žbirka: "Podarilo se niečo, v čo by som pred pár rokmi ani nedúfal. Byť s Marikou znovu spoločne na pódiu je môj splnený sen."

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na špeciálnu scénu, ktorá bude pripomínať legendárne londýnske štúdiá Abbey Road. Na koncertoch sa predstavia hudobníci, ktorí so Žbirkom v Abbey Road nahrali jeho najnovší album Miro (recenzia). "Na tomto turné chcem divákom priblížiť moju hudobnú cestu, ktorá sa začala s gitarou na bratislavskej lavičke a postupne ma doviedla až do legendárneho štúdia Abbey Road. Na tej ceste som spolupracoval aj s Marikou a som veľmi rád, že si na koncertoch opäť spolu zaspievame. Bude to zážitok, na ktorý sa už teraz teším," povedal 63-ročný muzikant.

Začiatok spolupráce Mariky Gombitovej a Mira Žbirku sa datuje do druhej polovice sedemdesiatych rokov, kedy spoločne pôsobili v skupine Modus. Legendárnu dvojicu neskôr obsadili do hlavných rolí muzikálu Neberte nám princeznú (1981) s hudbou Deža Ursinyho. Aj počas ich sólového pôsobenia mali k sebe blízko a ich spolupráca pokračovala. Mohli tak vzniknúť hitové duetá ako sú V slepých uličkách (1980), Nespáľme to krásne v nás (2001) alebo Tajnosľubná (2005).

Road to Abbey Road Tour 2016:

16. 9. - ČR, Praha, Tipsport Aréna
18. 9. - ČR, Ostrava, Ostrava Aréna
20. 9. - Bratislava, Zimný štadión O. Nepelu
22. 9. - Košice, Steel Aréna


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Johana Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Marika Gombitová, Miro Žbirka