Víťaz prvého česko-slovenského X Factoru Peter Bažík predstavuje pieseň O Červenej čiapočke a cudzincovi, ktorá je súčasťou jeho výchovných koncertov v škôlkach a na školách. Pieseň dostala vizuálnu podobu vo forme animovaného klipu z dielne žiakov Súkromnej strednej umeleckej školy vo Zvolene.

Videoklip s podtitulom "krátka hudobná rozprávka" chce upozorniť na možné riziká pri stretnutiach detí s cudzími ľuďmi na verejnosti. Autorský tím verí, že pieseň a klip svojou troškou pomôže rodičom vysvetliť svojim deťom dôležitosť bezpečnosti pri pohybe mimo domu. Na tvorbe skladby Peter Bažík spolupracoval s producentom Stanislavom Gulášom aj zvukovými majstrami Janom Kadancom a Matyásom Csernákom.

Animovaný klip pripravili študenti zo Súkromnej strednej umeleckej školy vo Zvolene pod taktovkou a odborným dohľadom Mgr. Aleny Glončákovej. Zadaním bol vizuál, ktorý by mal byť zrozumiteľný pre deti všetkých vekových kategórií. Animáciu postáv vytvorila Eva Hrušková, animáciu pozadia Andreas Dao a postprodukciu animácie a strih mal na starosti Tomáš Biely.


Skladba vo formáte mp3 sa dá bezplatne stiahnuť z webovej stránky www.peterbazik.com. 

Redakciu Hudba.sk informoval Stanislav Guláš z umeleckej agentúry Golden Entertainment. Tlačovú správu sme upravili.