Slovenský hudobník a skladateľ zverejnil nový singel ako predzvesť svojho šiesteho albumu Louder Silence, ktorý vyjde v apríli. Pieseň Wake Up And Go To Sleep je po skladbe Disappeared druhou ochutnávkou z pripravovanej štúdiovky.

Autorom skladby a textu ku skladbe Wake Up And Go To Sleep je samotný Rado Chrzan alias RCH. "Táto skladba vznikla ešte počas práce na mojom albume Thunder Songs, no jej atmosféra bola výrazne odlišná. Zároveň mi pomohla nastaviť si smer, ktorým som sa vybral pri tvorbe albumu Louder Silence. Meditativnejšia podoba..."

Bicie nástroje nahral švédsky bubeník Morgan Ågren, ktorý s Radom spolupracuje už od roku 2011. Na saxofón hrá nórsky líder kapely Shining a bývalý člen skupiny Jaga Jazzist Jørgen Munkeby a zo zahraničných umelcov sa na skladbe podieľal aj indický virtuózny hráč na double violin Neyveli Radhakrishna. Na cimbal hrá slovenský muzikant Marcel Comendant (Pacora Trio), kontrabas nahral Jaromír Honzák (spoluhráč Ivy Bittovej v projekte Čikori) a gitary, syntetizátory, spev a perkusie si zobral na starosť samotný RCH.  

 
Text: Hudba.sk (zdroj: Rado Chrzan)
Foto: archív hudobníka

Súvisiaci interpreti: RCH