Legendárna kapela Rage Against the Machine v minulom roku opäť obnovila svoje fungovanie a okamžite sa objavili špekulácie, či sa vráti aj na koncertné pódiá. Teraz kapela všetkým pochybnostiam urobila koniec - ohlásila svetové turné. V rámci európskych zastávok sa 8. septembra vráti do Prahy, o dva dni neskôr navštívi Tauron Arenu v Krakove a 12. septembra viedenskú Stadthalle.

Americká rap-rocková kapela Rage Against the Machine (RATM) započala svoju hudobnú púť už v roku 1991 a hneď svojou debutovou eponymnou nahrávkou z roku 1992 dosiahla globálny úspech. Album sa vyšvihol na popredné priečky hitparád, po svete nazbieral hneď niekoľko zlatých a platinových ocenení a len v Amerike jeho predaj prekonal magickú hranicu troch miliónov predaných nosičov.


Svoju pozíciu jednej z najoriginálnejších kapiel, ktorá vo svojich skladbách kombinuje ostré rockové a metalové riffy s prvkami funku a charakteristickým rapom Zacka de la Rochu, si štvorica z Los Angeles upevnila v roku 1996 albumom Evil Empire, ktorého predaj sa tiež počítal na milióny kusov.

Do tretice RATM zabodovali albumom The Battle Of Los Angeles, ktorý sa na trhu objavil v roku 1999. Za túto nahrávku získali aj nomináciu na cenu Grammy v kategórii najlepší rockový album. Krátko na to však kapela ohlásila koniec činnosti a doposiaľ posledný štúdiový album s názvom Renegades vyšiel až dva mesiace po oznámení tejto smutnej správy.


Návrat spečatený svetovým turné

Tim Commerford, Zack de la Rocha, Tom MorelloBrad Wilk sa opäť dali dokopy po siedmich rokoch, ale spoločné fungovanie im vydržalo len do roku 2011. Jeseň roku 2019 sa niesla v znamení ďalšieho návratu Rage Against the Machine, ktorý spečaťuje aj ohlásenie veľkého svetového turné.

Killing In Your Name, Know Your Enemy, Bullet In The Head, Bulls On Parade či People of the Sun - to je len malý výpočet hitov Rage Against the Machine, ktoré možno dnes už považovať za klasiku. Ak ich chcete po dlhých rokoch počuť naživo, poznačte si do svojich kalendárov niektorý z nasledujúcich dátumov: 8. september - Praha, O2 aréna; 10. september - Krakov, Tauron Arena; 12. september - Viedeň, Stadthalle.

O support sa postará americké rapové duo El-P a Killer Mike alias Run the Jewels, ktoré predstaví svoj pripravovaný štvrtý album. Lístky na všetky tri koncerty budú v predaji od piatka 14. februára.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation CZ. Text správy sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Rage Against the Machine